Lys lapskaus

Klassisk lys lapskaus til høstkvelden. Hjemmelaget lapskaus er god norsk tradisjons mat. Lapskausen kan lages i store porsjoner og serveres med flatbrød til hverdags eller fest.
Lys lapskaus
Oppskrift fra

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kok kjøttet i vann tilsatt laurbærblad, til det er mørt. Det tar ca 1.5-2 timer under lokk.
  2. Imens skreller du grønnsakene og potetene, og kutter dem i terninger.
  3. Tilsett grønnsaker og poteter, og la gryta småkoke videre til alt er helt mørt. Potetene skal koke litt i stykker så de så vidt «jevner» lapskausen. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen.
  4. Smak til med salt og pepper. Vend inn rikelig med hakket bladpersille rett før servering.
  5. Server gjerne med flatbrød eller ferskt brød og smør.