Ribbe med asiatisk vri

Ribbe med asiatisk  vri

Ingredienser

Glaze

2 dl hoisin saus
1 dl ingefær- og chilisaus
3 stk stjerneanis
2 ss frisk koriander
1 stk lime

Wok

fullkornsnudler
2 stk gulrot
1 pose frisk spinat
8 stk sukkererter
1 stk rødløk
1 stk paprika
0,5 stk brokkoli
2 stk hvitløksfedd
1 dl nøtter
1 potter frisk koriander
2 ss frisk ingefær
1 dl soyasaus
3 ss fiskesaus
1 stk lime

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Er du ribbet for inspirasjon men har fremdeles rester i kjøleskapet? MENY-Laugets Espen Lie vet råd. Med enkle grep tar du ribba til nye og asiatiske høyder. - Det er mange måter å utnytte ribberestene på. En av mine favoritter er å vri ribba i asiatisk retning, ved å lage en god glaze. Blander du sammen litt gode grønsaker og woker dette sammen med grove nudler, får du både en sunn og spennende vri på ribba, sier Espen S. Lie i MENY-Lauget.

  1. Kok opp hoisin saus med stjerneanis og chili, ta kjelen av platen, la avkjøle i romtemperatur, tilsett øvrige ingredienser.
  2. Grønnsakene kuttes og wokes møre i rykende varm olje. Begynn med de grønnsakene som tar lengst tid, gulrot, rødløk og paprika.
  3. Tilsett finhakket hvitløk, ingefær, og nøtter, rør om.
  4. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.