Ribbesylte

Ribbesylte

Ingredienser

1 kg ribbe med svor
1,3 ss salt
1 ts pepper
1 ts malt nellik
1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
5 ts gelatinpulver
0,5 stk løk

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Sylte er et klassisk norsk julepålegg. Lag en god og saftig sylte selv.

  1. Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på benet. Skjær så under, og vipp det ut.
  2. Kok opp vann og legg ribbestykket i. Trekk ved kokepunktet i ca. 2,5 time.
  3. Bland sammen krydder, gelatinpulver og løk. Kle en brødform (ca. 1,5 liter) med plastfolie.
  4. Ta opp ribben og la den renne av seg. Ta av svoren og skjær ribben i skiver på langs.
  5. Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, og legg på neste lag med kjøtt. Legg kjøtt og krydder lagvis. Pakk plastfolien over sylten til slutt, legg på 2-3 kilo press og sett den kjølig til neste dag.
  6. Ribbesylten er klar til å skjæres i tynne skiver. Det passer utmerket med sennep, rødbeter og lefse til.

Oppskrift fra