Røkt svinekam i form

Røkt svinekam i form

Ingredienser

1,5 kg svinekam med ben
1 ss smør
600 g kokefaste poteter, i tynne skiver
1 stk rødløk, i ringer
1 stk gul løk, i ringer
3 dl kremfløte
1 beger creme fraiche
salt
pepper
150 g revet ost

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Svinekam er en kjær klassiker til søndagsmiddagen. Her stekes svinekammen i ovnen sammen med grønnsaker, poteter og creme fraiche, toppet med ost. Denne oppskriften er så god og enkel at du godt kan sette på stekeovnen midt i uka også.

  1. Ben ut svinekammen og skjær den i skiver. Krydre med malt pepper og brun dem i stekepanne i smør.
  2. Legg potetskiver, skiver av svinekam og løk lagvis i en ildfast form.
  3. Bland fløte og creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i den ildfaste formen og strø ost over.
  4. Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter til osten er gyllen og sausen begynner å tykne. Server gjerne med en grønn salat ved siden av.