Pitabrød med reinsdyrkjøtt

Reinsdyrkjøtt serveres ofte som et festmåltid, men kan også lages som enklere hverdagsmat. I pita kan du ha enten mørbrad eller reinsdyrskav, sammen med hjemmelaget hvitløksdressing og friske grønnsaker.
Pitabrød med reinsdyrkjøtt

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Hvitløksdressing

Salat

Tips!

Smaker også godt med liten klatt rørte multer. Rør inn 1 ss sukker og 1 ts epplesidereddik per 100 g multer.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 150 grader.
  2. Start med hvitløksdressingen. Finhakk hvitløk og bland inn i rømmen, tilsett sukker, salt og litt nykvernet pepper. Rør inn oljen, deretter hvitvinseddik og sitronsaft. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett i kjøleskapet frem til servering.
  3. Finsnitt rødløken. Rens og snitt vårløken. Skjær paprikaen i tynne strimler og bland alt sammen med salaten.
  4. Varm pitabrødene i stekeovnen på 150 grader i 1–2 minutter. Skjær mørbraden i ca. 1,5 cm tykke strimler. Krydre med salt og pepper. Forvarm stekepannen, ha i stekeolje og stek kjøttstrimlene porsjonsvis på høy varme. De skal ha fin brunfarge, men ikke være gjennomstekt. La kjøttet hvile litt før servering.Snitt pitabrødene på tvers. Fyll de to halvdelene med salat, godt med dressing og stekt kjøtt.