Reinsdyr parfait

Reinsdyr parfait

Ingredienser

1 dl hvitvin for matlaging
0,5 stk grønt, syrlig eple
1 stk finhakket sjalottløk
230 g reinsdyrskav
1,5 dl kremfløte
1 stk eggeplomme
salt
pepper
timian
fennikelfrø

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv denne nydelige oppskriften på parfait. Perfekt som forrett til 4 eller canapèer til 12.

  1. Kok sammen hvitvin til matlaging, eple og finhakket sjalottløk til det nesten er tørt.
  2. Ha reinsdyrskav, hvitvinsreduksjon, eggeplomme og krydder i en foodprosessor og kjør til jevn masse. Tilsett fløten i en tynn stråle.
  3. Ha massen i godt smurte engangsformer eller passende former.
  4. Sett de i ovnen i vannbad på 80 grader. Steketid ca 20 minutter for forettstørelse og 15 minutter for kanapèe størrelse. Serveres lune gjerne med ristet brød, cornichonger og eller syltet villbær.