Reinsdyr tataki

Reinsdyr tataki

Ingredienser

300 g reinsdyrfilet
salt
pepper
2 ss olje til steking

Multesalsa

1 stk avokado i små terninger
280 g multer
1 stk finhakket rødløk
1 stk finhakket rød chili
1 ss olivenolje
1 ss limesaft
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Tataki er en tradisjonell japansk metode der kjøtt eller fisk stekes raskt på svært høy varme, før det blir skåret i tynne skiver. Her får du en spennende variant med reinkjøtt og multesalsa.

  1. Krydre reinsdyrfilet med salt og pepper, og brun den raskt på begge sider i en stekepanne med olje.
  2. Legg fileten over på et dobbelt lag med plastfolie.
  3. Brett plastfolien over kjøttet og rull forsiktig, mens du strammer til på sidene.
  4. Snurr rullen ytterligere, og brett inn endene slik at rullen blir jevn og fast. Legg den i fryseren en times tid slik at du lett kan skjære ca. 2 mm tykke pene skiver.
  5. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Kutt avokado i små terninger.
  6. Bland sammen avokado, multer, rødløk, chili og olivenolje. Smak til med limesaft, salt og pepper. Server reinsdyr tataki med multesalsa.

Oppskrift fra