Reinsdyrfilet med grønnsaksragu

Reinsdyrfilet med grønnsaksragu

Ingredienser

Reinsdyr

800 gr ytrefilet av reinsdyr
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss smør
3 ss frisk timian

Saus til reinsdyr

2 stk sjalottløk
5 dl rødvin
5 dl oksekraft
100 gr usaltet meierismør
0,5 ts salt
0,3 ts pepper

Potetpuré

600 gr mandelpotet
1 dl melk
1 dl seterrømme
2 ss smør
2 ss frisk timian
0,5 ts salt
0,3 ts pepper

Grønnsaksragu

1 stk fennikel
1 stk rødløk
2 stk gulrot
100 gr sopp
2 ss smør
2 ss balsamico eddik
1 ss sukker
1 ss bladpersille

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Ytrefilet av reinsdyr er noe av det mest eksotiske og eksklusive vi kan servere. Behandlet på riktig måte blir reinsdyrfilet fantastisk mørt og smakfullt. Her har du en oppskrift på reinsdyrfilet som garantert vil gi gjestene dine vann i munnen. Servert med potetpuré, grønnsaksragu og saus til reinsdyr.

  1. Ha finhakket sjalottløk i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens). Dette tar minimum 30 minutter.
  2. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengden, ca. 15 minutter. Sil sausen, rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper.
  3. Skrell mandelpotet og kok møre i usaltet vann.
  4. Slå av vannet. Mos potetene, og bland inn melk, seterrømme og smør. Ha i hakket timian og smak til med salt og pepper.
  5. Del ytrefilet i 8 små medaljonger, krydre med salt og pepper. Stek i varm panne i ca. 3 minutter på hver side. Vend medaljongene i hakket timian og la hvile ca. 5 minutter.
  6. Rens grønnsaker og del de grovt opp. Ha grønnsaker og smør i en gryte og brun gyldne. Tilsett eddik og sukker og la surre i ca. 5 minutter. Vend inn hakket bladpersille.
  7. Servér!

Oppskrift fra