Reinsdyrmedaljong

Reinsdyrmedaljong

Ingredienser

Reinsdyr

800 gr reinsdyr ytrefilet
1 ts salt
0,5 ts nykvernet pepper
2 s smør

Grønnsaker

2 stk gulrot
0,5 stk kålrot
2 ss sukker
0,5 stk lime
2 ss olivenolje
0,5 ts salt
0,3 ts pepper

Saus

20 stk stjerneløk
0,5 l eplejuice
2 ss sukker
1 ss balsamico eddik
1 ss smør

Potetpuré

8 stk potet
2 ss smør
2 ss seterrømme
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss frisk timian
1 s purre
5 dl vann

Tidsforbruk

40 - 60 min

Medaljong betyr egentlig stor medalje. Server reinsdyrsmedaljong og du vil garantert oppnå stor beundring.

  1. Del reinsdyrfileten i fire. Sett stykkene på høykant og press sammen til en biff.
  2. Krydre og stek på god varme på begge sider. La dem ettersteke i panna et par minutter
  3. Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 ºC i 20-30 minutter.
  4. Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i 1/2-3/4 time til sausen har sirupskonsistens.
  5. Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen.
  6. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder.
  7. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det raskt i ca. 1 minutt. Lag en ring av purren og anrett potetpuren oppi denne.

Oppskrift fra