Ytrefilet av reinsdyrkjøtt

Reinsdyrfilet er utsøkt, mørt kjøtt og ekte norsk høstmat. Fra midten av oktober får du ferskt reinsdyrkjøtt i butikkene, og dette er ekte festmat! I denne oppskriften har vi brukt polenta med biter av søt frukt, rosenkål og soppstuing.
Ytrefilet av reinsdyrkjøtt

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Polenta

Soppstuing

Tips!

Steinsopp kan erstattes med portobello- eller aromasopp.

Slik gjør du

  1. Husk å ta reinsdyrkjøttet ut i god tid så det får temperert seg før varmebehandling.
  2. Kok opp melk og vann med salt, tilsett polenta og tørket frukt i terninger og småkok i ca. 15 min under konstant omrøring. Vend inn litt smør og parmesan til slutt.
  3. Serveres straks! Polenta kan også lages i forveien, avkjøles og deles i pene stykker som stekes/varmes opp før servering.
  4. Skjær ut stilken av rosenkålene, knekk av pene single blader. Smørdampes rett før servering.
  5. Stykk temperert ytrefilet av rein i pene biffer, brun av i varm stekepanne med smør og etterstek til ønsket kjernetemperatur. Ca. 2 min på hver side for medium stekt. Legg filetene til å hvile på et lunt sted.
  6. Stek steinsoppen i samme panne (kuttet i terninger evt. følg fremgangsmåte på pakken om du bruker tørket) sammen med en finkuttet sjalottløk og hell over fløten når soppen har fått fin stekeskorpe. Kok inn og smak til med salt og pepper.