Revens håndholdte duebryster på en seng av oliventapenade

Revens håndholdte duebryster på en seng av oliventapenade

Ingredienser

1 stk ringdue
landbrød
kantareller
timian

Oliventapenade

250 g oliven
100 g ansjos
75 g kapers
1 ss fransk sennep
olivenolje
salt
pepper
2 stk hvitløksfedd

Tidsforbruk

20 - 40 min

Denne smakfulle forretten er laget av Anders og Erlend i episode 1 av Norges Grillmester 2015. Retten vant delkonkurranse 1.

  1. Duebryster: Skjær langs brystbeinet på hver side til du får løsnet to duebryster, pensle med olje. Grill de romtempererte duebrystene raskt på høy varme på hver side så du får et tydelig grillmønster/stekeskorpe. Ta dem av grillen og la dem kjøles før de grilles forsiktig på indirekte varme i 5-7 min. Pass på å ikke oversteke da de skal være lett rosa i midten. Krydre med salt og pepper og la hvile i 10-15 min i aluminiumsfolie.
  2. Landbrød: Del enden av landbrødet, pensle med olivenolje og grill på høy varme til de er ristede med grillmønster.
  3. Oliventapenade: Bland ingrediensene i en stavmikser til litt grov tapenade eller paste, smak gjerne til underveis slik at det ikke blir for salt.
  4. Legg et tynt lag med oliventapenade på det ristede landbrødet og trancher duebrystene i tynne skiver, ½ cm ca. Stek finhakket kantarell i usaltet smør til slutt å ha dette på toppen sammen med frisk timian.

Oppskrift fra