Multer Bær

Multer

Multer er sjeldne og eksklusive dessertbær. Multer er saftige, karakteristiske, svært aromatiske, og spises gjerne som dessert. Klassikeren er selvsagt multekrem eller naturell med sukker og fløte, men multer fungerer også utmerket som kakefyll, i fromasj, pai eller som syltetøy.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Bær

Litt om Multer

Beskrivelse

 De er guloransje i fargen og minner noe om bringebær i form. Bærene er meget saftige og smaken er karakteristisk og meget aromatisk. Mange regner multer som kongen av de viltvoksende bærene. Det er viktig at bærene ikke plukkes for tidlig, men ferdig modnet om høsten for at konsistens og smak skal være riktig utviklet. Friske multer selges for det meste i spann. 

Bakgrunn

Multer vokser vilt i myrområdene på den nordlige halvkule.

Næringsinnhold

Multer er en utmerket kilde til vegetabilsk vitamin A i form av betakaroten, samt til vitamin E, C og kostfiber. Dessuten har multer et bra innhold av andre antioksidanter. Bærene er også en kilde til B-vitaminet folat.

Anvendelse/bruksområde

Multer spises naturell med fløte og sukker eller som multekrem. Multer kan også brukes som kakefyll, i fromasj, pai eller som syltetøy. Multer kan gjerne fryses ned for senere bruk. 

Fangst

Velg bær som ser friske ut og har en gyllengul farge.

Oppbevaring

Multer inneholder benzoesyre og er derfor delvis selvkonserverende. Må likevel oppbevares så nær 0 °C som mulig, ellers begynner de å gjære. Multer er ømtålige for all slags behandling og blir fort bløte.

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.