Bankekjøtt Storfe

Bankekjøtt

Bankekjøttet sitter helt bak på dyret, på ytterlåret. Fordi det er en muskel som er blitt brukt mye, er det en del bindevev i kjøttet. Dette betyr at det ikke er av det møreste, og derfor trenger lengre tilberedningstid. Til gjengjeld er det veldig rent og er derfor raskt å forberede til koking og steking.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Storfe

Tips

tips

Litt om Bankekjøtt

Beskrivelse

Beskrivelse - Bankejøttet sitter helt bak på dyret, på ytterlåret. Fordi det er en muskel som er blitt brukt mye, er det en del bindevev i kjøttet. Dette betyr at det ikke er av det møreste, og derfor trenger lengre tilberdningstid.Til gjengjeld er det veldig rent og er derfor raskt å forberede til koking og steking.

Bakgrunn

Mange nordmenn husker bankebiff fra oppveksten. Dette er skikkelig ”mormor-mat” som har vært middag i norske hjem i generasjoner. Ordentlig norsk husmannskost. Rimelig, godt og næringsrikt.

Næringsinnhold

Per 100 gram gir bankekjøtt 1,9 g protein, 4,1 g fett ,124 kcal og 1,8 mg jern.

Anvendelse/bruksområde

Selvskreven til sosekjøtt og bankebiff, men også fin til andre typer gryteretter som er vin- eller tomatbaserte. Serveres også som lettsaltet kokt.

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 – 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Til tradisjonelt sosekjøtt, eller ”kjøtt i mørke” som noen kaller det, brunes kjøtterninger med løk, og småkoker så i brun saus under lokk i ca. 1 time, eller til det er mørt. Serveres med potetmos, grønnsaker og rørte tyttebær.

Til bankebiff bankes skiver av stykningsdelen tynne, vendes i mel, salt og pepper og brunes på pannen, før de så får koke sammen med løk i kraft under lokk på svak varme i minst 1 time, eller til de er helt møre.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.