3 gode grunner til å velge økologiske egg

3 gode grunner til å velge økologiske egg

Stadig flere velger økologisk når de handler egg. Her er tre gode grunner til hvorfor.

I MENY er vi lidenskapelig opptatt av mat, for vi tror at den som spiser bedre også lever bedre. Stadig flere velger økologiske matvarer, og vi har det største og beste utvalget av økologisk mat. 

Stort utvalg økologiske egg

Vi satser på et stort utvalg av økologiske egg. Bestselgeren er den grønne pakken fra Prior, men også Jacobs Utvalgte og eggene fra Holte Gård er populære.

Forskning viser at mer plass og tilgang på utearealer i økologisk dyrehold er positivt for dyrenes velferd. Det er altså ingen tvil om at de økologiske hønene kan leve et mer naturlig liv.

Her har du tre gode grunner til å velge økologisk egg:

1. I økologisk landbruk er det fokus på dyrevelferd 

Økologiske høner får følge instinktene sine. De hakker i jorda etter naturlig føde og vokser i eget tempo.

2. Økologiske høner har mer plass

Økologiske høner har tilgang til uteområder og har større plass å boltre seg på. I hønsehuset har de tilgang på dagslys.  

3. Økologiske egg er verpet av høner som bare spiser naturlig fôr

Det økologiske kornet som hønene spiser vokser helt uten kjemiske hjelpemidler og er ikke tilsatt noe naturen ikke har funnet på selv. I tillegg hakker de i jorda etter naturlig føde som frø, planter, insekter og andre småkryp. 

 

På jakt etter gode oppskrifter med egg? Hva med å prøve soppsalat med posjert egg til middag eller omelett med asparges? Mer inspirasjon finner du her.