Derfor bør du satse på økologi

Derfor bør du satse på økologi

Kundene våre er bevisste på økologi, og mange mener at økologisk mat er best - både for kroppen og miljøet. MENY er i front i dagligvarebransjen med over 1500 unike økologiske produkter – og vi skal øke tilbudet.

En av de mest økologifokuserte i MENY, er utvilsomt slakter, kjøttskjærer og ferskvaresjef hos MENY Ringnes Park på Grünerløkka, Jacob Weinreich Mogensen.

Han er sterkt opptatt av dyrevelferd og ønsker intenst at dyrene skal få leve godt her på jorda. Og som medlem av MENY-Lauget føler han stort ansvar.

- Jeg har vært mye rundt og sett hvordan dyr behandles, og lite kan måle seg med livet til de økologiske frilandsgrisene på Grøstad Gård i Vestfold. Dyrene lever ute hele året, slikker sol, stresser ikke og spiser av røttene i jorda i tillegg til økologisk fôr. De har ingen fast bås, men sover ute i små hus på enga. De lukter bedre enn vanlige griser og de smaker bedre, forteller Weinreich Mogensen.

Lett å leve økologisk

Tar du en tur langs hyllene hos MENY, finner du mange Debio-merkede produkter under navnet Go Eco. Produktene er NorgesGruppens egen økologiserie. Serien består av økologisk frukt og grønnsaker, grønnsakshermetikk, sauser, oljer, fullkornspasta, ris, egg, sjokolade og nøtter – og utvalget skal bli enda bedre.

Med et så stort og variert utvalg av økologiske varer som du finner i MENY, kan du uten problemer leve heløkologisk.

Dette er Go Eco - vår egen økologiske serie

Dette er Go Eco - vår egen økologiske serie

Go Eco, vår egen økologiske serie, er produkter som passer for alle som er glade i frisk og velsmakende mat. Produktene er produsert på naturens premisser og på en måte som i størst mulig grad tar hensyn til dyrenes og plantenes naturlige adferd og behov.

Hvem spiser økologisk?

Mogensen ser tydelig den økende interessen for både økologisk mat og vegetarmat hos MENY Ringnes Park.

– Det er klart mange bevisste, unge og aktive mennesker som ikke vil ha frossenpizza, men frisk, ren mat dyrket frem uten bruk av kunstgjødsel, sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer.

De velger for eksempel økologisk laks som ikke har fått medisin i fôret og de er mindre opptatt av pris og mer opptatt av sunnhet og kvalitet.