Slik lager du en god 17. mai frokost

Slik lager du en god 17. mai frokost

Samle de aller nærmeste og start nasjonaldagen med en god 17.mai-frokost! Med eggerøre, spekemat, nystekte rundstykker og friske salater blir det en flott måte å starte feiringen på. Se våre beste tips og oppskrifter!

Uansett hvor stor eller liten feiringen blir, er det koselig å sitte med sine nærmeste til en lang og smakfull frokost. Her er våre favoritter på frokostbordet:

Smakfullt pålegg på fat

Pålegg dandert på et fat ser lekkert ut, og er superenkelt å lage klart. Kjøp gjerne ferdige varer som roastbiff, spekemat, skinke og røkelaks.

Pynt gjerne med litt frisk frukt og grønt på fatene som passer til pålegget - som rødløk og tomat med roastbiff.

handle på nett og få alt levert hjem:

Du kan dandere påleggsfatene i god tid, slik at du slipper å stresse med det tidlig på 17. mai.

Server fristende salater

Hvorfor ikke piffe opp frokostbordet med en liten salat? Lag selv eller kjøp ferdig brokkolisalat med bacon, gresk salat og potetsalat hos MENY.

Eller kjøp ferdig:

Spekemat er et must på frokostbordet

Lag en komposisjon av gode skinker, og kombiner med melon og jordbær for en frisk kontrast. Surr strimler av god serranoskinke rundt båter av melon – voila!

Visste du at spekemat og frukt er en knallgod kombinasjon? Melon og spekeskinke er en av de enkleste og mest populære forrettene som finnes.

Den salte spekeskinken passer perfekt sammen med søt melon. Du kan også prøve deg frem med eksotiske varianter som pasjonsfrukt og litchi! 

Prøv disse oppskriftene:

Dette trenger du til spekefatet

Dette trenger du til spekefatet

Et spekefat er enkel festmat og kos i hverdagen. Spekemat gjør seg godt på koldtbordet, til St.Hansfeiringnen eller som en lett lunsj. Her er tipsene som gjør spekefatet til en suksess på festdager, oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke restene.

Alt du trenger til spekefatet:

Bli inspirert av tapasmat! 

Usikker på hva du bør ha på frokostbordet? Bli inspirert av tapas og smårettene som ofte serveres til tapas. Tilbehør som aioli og focaccia er også velkomment på frokostbordet. 

Lefserull med røkelaks og kremost er en enkel og rask rett som passer godt til både frokost eller et fristende koldtbord. Lefserull med røkelaks og kremost er en enkel og rask rett som passer godt til både frokost eller et fristende koldtbord.

Små kjøttboller i salsa er en slager på koldtbordet. Dette er en praktisk rett siden den også kan serveres kald. Lefseruller og snitter er også perfekt å servere til frokosten.

Ønsker du mer tradisjonell mat er gravlaks et godt valg. Hvorfor ikke lage gravlakssausen selv?

Kalde retter som kan tilberedes i forveien

En god eggerøre med gressløk er et must på ethvert frokostbord, spesielt om det serveres røkelaks, gravlaks eller spekemat. En klassisk potetsalat er også en klassikere på 17. mai bordet. 

Husk også god kaffe, frisk juice og varme rundstykker, så blir frokosten komplett!

Lag et enkelt ostefat

Ønsker du noe litt mer spenstig, kan du lage ostefat med et utvalg spennende oster.

Ha med milde oster som brie og camembert til de som ønsker det mildt, kittmodnet ost til de som ønsker mye smak og gjerne en spennende blåmuggost til de som vil ha skarpere saker. 

Det beste tilbehøret til ost

Det beste tilbehøret til ost

Selv de aller beste ostene kan løftes til nye høyder ved å tilføre smaker som komplimenterer osten. Her er våre beste tips for å få den gode osten til å bli enda bedre.

Søte desserter til 17.mai

Friske jordbær og blåbær lagvis i glass med pisket krem blir en enkel dessert i flaggets farger. Eller hva med å servere bærene med iskrem og vannmelon.

Lag denne nydelige og enkle desserten i flaggets farger med vannmelon, friske bær og kuler av fristende iskrem. Lag denne nydelige og enkle desserten i flaggets farger med vannmelon, friske bær og kuler av fristende iskrem.

Pavlova er en selvfølge på 17. mai:

Prøv også en av disse lekre pavlovaoppskriftene:

Dårlig tid? Kjøp ferdig hos MENY:

Ha en flott feiring. Hipp hipp hurra!