Slik lager du barnevogn av melon til babyshower

Slik lager du barnevogn av melon til babyshower

Usikker på hva du skal lage til baby shower? Fruktsalat er en suksess og med vår enkle bruksanvisning lager du en lekker, spiselig dekorasjon av barnevogn og baby i en fei.

Fruktsalat er perfekt å servere i babyshower. En imponerende og kreativ variant er å servere frukten i en barnevogn laget av en vannmelon, dekorert med en baby av appelsin i. 

Det er enkelt og veldig imponerende, passer til både babyshower og dåp. 

Dette trenger du:

  • en hel vannmelon
  • en skarp kniv
  • appelsin, smokk, tannpirkere og blåbær til babyhode og hjul
  • persille til hår
  • valgfri oppskåret frukt til å ha oppi

Alt fås kjøpt i din MENY-butikk:

Slik lager du barnevogn av melon fylt med frukt

Steg 1 - Finn frem vannmelonen. Skjær av ¼ slik bildet viser. Da har du selve vogna samt kalesjen.

Steg 2 - Grav ut det røde fruktkjøttet, og legg det til siden.

Bruk opp restene! Fruktkjøttet fra melon og appelsin kan skjæres opp og brukes som en del av tilbehøret i vognen over. Du kan også finne frem en is-skje og lage kuler som du legger i is-kjeks.

Steg 3 - Finn frem kniven, og skjær ut buer eller trekanter på kalesjen. Du kan godt bruke en penn eller en tusj til å tegne opp mønsteret du ønsker deg.

Dette steget er valgfritt og for deg som vil imponere litt ekstra. Du kan dekorere kalesjen på "barnevognen", men det er ikke nødvendig om du har lite tid eller syns det er vanskelig.

Steg 4 - Finn frem en appelsin. Del den i to, ta ut fruktkjøttet av den ene halvdelen og legg den andre halvparten til siden. Skjær et lite hull til smokken, og finn frem blåbær og tannpirkere. Stikk blåbærene inn som øyne, og sett smokken på plass. Deretter legger du hodet inn i vogna. Du kan gjerne bruke litt persille som hår.

Steg 5 - Del fruktkjøtt fra melon og appelsin opp i passende biter som fyll, og suppler gjerne med for eksempel jordbær, blåbær, kiwi eller mango.

Steg 6 - Finn frem skallet fra den delen av melonen du kuttet ut i steg 1. Skjær ut et håndtak og plasser det oppi vognen. 

Steg 7 - Bruk den gjenværende halvparten av appelsinen til å skjære fire runde skiver til hjul. Finn frem fire blåbær, og legg ett blåbær i midten av hver appelsinskive.

Steg 8 - Stikk tannpirkerene gjennom blåbær og appelsinskiven, og fest hvert hjul nederst på vogna.

Voilà, du har en barnevogn av vannmelon!

Slik bruker du fruktkjøttet fra vannmelonen

Bruk opp fruktkjøttet som du tok ut - ikke kast det! Det er flere måter å bruke opp restene på. For eksempel kan fruktkjøttet fra melon og appelsin kan skjæres opp og brukes som en del av tilbehøret i vognen over.

Bruk pepperkakeformer til å lage figurer av melon og lag fruktspyd Bruk pepperkakeformer til å lage figurer av melon og lag fruktspyd

Lag fruktspyd eller fruktsalat. Du kan også finne frem pepperkakeformer eller en is-skje og lage kuler som du legger i is-kjeks.

Du kan også finne frem pepperkakeformer eller en is-skje og lage kuler som du legger i is-kjeks.

Rosa og blå snacks til babyshower

Rosa og blå snacks til babyshower

Vi deler tips til hva du kan servere i baby shower og hvordan du kan lage muffins og smoothie i rosa og blå farger. Få inspirasjon til festens bord, med sunnere snacks av frukt og grønt.