Alt til fastelavn

Alt til fastelavn

Søndag 14. februar 2021 feirer vi fastelavn med myke, luftige og kremfylte boller.
Disse godsakene kan lages på mange måter - hvorfor ikke prøve med vaniljekrem, eller hva med svenske semlor?

Her er våre beste tips, gode oppskrifter og alt du må huske på til fastelavn.

Har du alt du trenger?

Emblem
Søndag 14. februar er det morsdag, fastelavn og valentinsdagen på samme dag. Hvorfor ikke gjøre litt ekstra stas på mamma, kjæresten eller noen du er glad i?

Tradisjonsrike boller med krem 

Det at vi i dag spiser fastelavnsboller, stammer fra gammel kristen tradisjon. Fastelavn betyr «kvelden før fasten» og var en del av en tredagers fasteperiode.

I dag forbinder vi ikke de kremfylte bollene med å faste, men heller som en dag i året det er lov å kose seg litt ekstra.

Fyll bollene med noe godt

I tillegg til pisket krem, kan du også fylle bollene med mye annet godt. Lag ditt eget syltetøy, rørte bær eller vaniljekrem. Perfekt i luftige, nybakte boller.

Du kan også fylle bollene med nutella eller annet sjokoladepålegg, romkrem, eplemos eller smeltet sjokolade. Her er det kun fantasien som setter grenser!