Skumle Halloweenkostymer

Skumle Halloweenkostymer

Tips til hvordan du kan lage enkle, men veldig skumle kostymer til Halloween. Knask eller knep!

Ja, hva skal man egentlig kle seg ut som? Her har vi samlet en fin oversikt til enkle og skumle Halloweenkostymer. Har du gamle klær som ligger og støver ned på loftet, er ødelagte eller ikke blir brukt er dette en fin anledning for gjenbruk.

Ond fe

Finn fram sorte vinger, ta på deg nettingstrømper, smink på tykk eyeliner og lag din egen skumle tryllestav.

Zombie

Finn frem en gammel og krøllete dress som er altfor stor. Ta på deg flekkete hvit skjorte under og et slips som henger løst rundt halsen. Klipp små hull i dressen og revne materialet på flere steder.

Smink deg med hvit eller grågrønn sminke i ansiktet og mørk sminke rundt øynene. Lag blodflekker overalt ved hjelp av rød vannmaling, konditorfarge eller falskt blod.

Man trenger ikke kjøpe Halloweenkostymer hvert år. Se på loftet om du har noen ting som kan gjenbrukes i kostymene! Man trenger ikke kjøpe Halloweenkostymer hvert år. Se på loftet om du har noen ting som kan gjenbrukes i kostymene!

Enkel, hjemmelaget ansiktsmaling

Enten du ikke rakk å kjøpe ansiktsmaling eller vil ha den siste prikken over i-en på kostymet, er det enkelt å lage ansiktsmaling hjemme.

Denne oppskriften har veldig milde produkter, men for sikkerhets skyld bør man alltid teste på et lite område først.

Dette trenger du for 1 farge:

  • 1 ss mild fuktighetskrem
  • 2 ss maisstivelse (f.eks Maizenna)
  • 1 ss vann
  • Matfarge (f.eks konditorfarge)

Slik gjør du:

  1. Bland maisstivelse, fuktighetskrem og vann i en bolle. Dette er basen for ansiktsmalingen. Bland til røren er helt glatt. Her kan du også justere med mer vann/maisstivelse om du føler røren er for tynn eller for tykk.
  2. Hell over i små porsjonsbeger, som f.eks isterningsbrett hvis du skal lage flere farger.
  3. Bland i ønsket matfarge til du får ønsket farge.
Knask eller knep! Å kle seg ut og gå dør til dør er kjempegøy! Knask eller knep! Å kle seg ut og gå dør til dør er kjempegøy!

Monster

Klipp av buksebenet på en bukse og rufse til endene. Ta et par gamle tennissko, riv av lissene, og lag hull foran ved tærne. Bruk grønn sminke i ansiktet og brun sminke rundt øynene. Lag sotete merker i ansiktet fra en kullstift. Finn en parykk (gjerne sort) med rufsete langt hår.

Heks

Bruk papp til å lage en kremmerhusformet heksehatt. Dekorer med edderkopper eller andre skumle ting/tegninger. Bruk karnevalsfarge for hår til å lage grå striper. Kjøp heksenese i en leke/kostymebutikk.

Bruk grå sminke i ansiktet og en kajal for å tegne sort rundt øynene og store vorter rundt om i ansiktet. Finn frem noe svart tøy og lag din egen heksekappe ved å f.eks klippe opp et langt skjørt. Ikke glem kosten!

Harry Potter

Finn et par runde briller og fest tape på midten av dem for at de skal se ødelagte ut. Ta på deg en gammel hettegenser, jeans og joggesko. Ta masse gel eller voks i håret så det står ut til alle kanter. Tegn et lynformet arr i ansiktet med rødbrun kajal.

Om du vil gjøre noe ekstra ut av det kan du kjøpe en skumgummiball og farge den gullfarget og stikke to fjær i den. Finn frem en kost du har med deg sammen med gullsnoppen.

Hvorfor feirer vi Halloween?

Hvorfor feirer vi Halloween?

Hva er egentlig Halloween og hvorfor dukker gresskar, godteri og hekser opp på denne dagen? Og hvorfor feires denne dagen akkurat i slutten av oktober? Her får du svar på alt du lurer på om Halloween.

Vampyr

Bruk karnevalshårfarge til å stripe håret grått eller sort. Buste til håret ditt. Smink ansiktet ditt hvitt og leppene sorte. Smink øynene mørke og sett gjerne på falske vipper.

Bruk en hvit skjorte og knepp den opp i halsen dersom du er gutt. Ta en gammel sort dress over. Er du jente, finn frem en sort eller rød lang kjole. Lag en kappe ved å ta et stykke sort tøy. Snurp sammen rundt halsen men la det være igjen litt tøy over så du får en krage. Kjøp vampyrtenner og tegn noen bloddråper rundt munnen.

Emblem
Hvis noen har slått av utelyset sitt, betyr det at de ikke har lyst på besøk av små monstre på Halloween. Gå heller på døra til noen som har lyset på!