Lettvint festmat som imponerer

Lettvint festmat som imponerer

God mat til fest trenger ikke være dyrt eller avansert. Skal du lage festmat bør du få med deg disse tipsene.

Idet vi skriver mai på kalenderen står festlighetene i kø. Enten du skal invitere til årets første grillfest, konfirmasjon, 17.mai-frokost eller innvilgelse av terrassen – dette er festmaten som vil imponere gjestene.

Bugnende koldtbord

Få gjester på årets festligheter? Uansett om dere blir få eller noen flere, er et klassisk koldtbord perfekt. Her kan mye gjøres klart på forhånd, og i ferskvaredisken hos MENY kan du kjøpe med deg akkurat den mengden som trengs avhengig av hvor mange dere blir. Da sparer du både penger og unngår matsvinn. 

Et annet tips er at gjestene tar med seg litt, da vil det raskt bugne over av lekker mat.

Koldtbordet bør inneholde:

Klassikerne, som karbonadekaker med løk, skivet roastbiff, kyllingklubber og spekemat.

Imponer gjestene med saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke. Imponer gjestene med saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke.
Slik lager du koldtbord på 30 minutter

Slik lager du koldtbord på 30 minutter

Koldtbord på 30 minutter? Ja, du leste riktig. Enten det er 17. mai, barnedåp, eller bursdag som står på agendaen, er et koldtbord perfekt når det er flere rundt bordet. Det trenger ikke ta lang tid eller være dyrt. Se våre tips til et raskt koldtbord.

Godt brød, friske salater, potetsalat og aioli. Husk at det er ingen skam i å få litt ekstra hjelp! Mange av de klassiske rettene til koldtbordet finner du i ferskvaredisken til MENY – og et besøk her kan spare deg for mye tid, uten at det vil gå på bekostning av kvaliteten.

Vil du lage tilbehøret selv? Dette er oppskriftene som vil imponere gjestene

  • Oppskrift på gresk salat finner du her.
  • Oppskrift på brokkolisalat finner du her.
  • Oppskrift på hjemmelaget potetsalat finner du her.
  • Oppskrift på hjemmelaget aioli

Tilbehør som gresk salat, hjemmelaget potetsalat og tilbehør som gode sauser og syltet rødløk gjør kolftbordet til festmat som imponerer. Tilbehør som gresk salat, hjemmelaget potetsalat og tilbehør som gode sauser og syltet rødløk gjør kolftbordet til festmat som imponerer.

Gourmetpølser til grillfest

Det er ikke til å stikke under stol at det blir mye pølser og is i mai-måneden. Pølser er enkelt og noe de aller fleste liker, og skal du invitere til fest vil du garantert imponere gjestene om du bytter ut de tradisjonelle grill- og wienerpølsene med sommerens beste gourmetpølser.   

Med pølsene fra Jacobs Utvalgte har vi fått en aldri så liten revolusjon når det gjelder utvalg og smak, og du kan blant annet velge mellom gourmetpølser som siciliana picante, provence, salsiccia og chorizo.

Gjør grillpølser til festmat med spennende tilbehør. Gjør grillpølser til festmat med spennende tilbehør.
Tilbehøret er en viktig del av å gjøre pølser til festmat. Prøv for eksempel mangosalsa, syltet rødløk, urtemajones eller tomatsalsa.
Sommerens beste gourmetpølser

Sommerens beste gourmetpølser

Siciliana picante, provence, salsiccia og chorizo - pølser er ikke hva det en gang var! Der du før kunne velge mellom grill og wiener, kan du i dag finne din favoritt blant spennende smaker fra hele verden.

Fantastiske kaker

Skal du ha gjester på besøk vil en sommerlig pavlova garantert imponere. Heldigvis skal du se lenge etter en enklere dessert å servere. Alt du trenger for å lage pavlova er i prinsippet en ferdig marengsbunn, krem og bær. 

Vil du virkelig imponere kan du bytte ut den tradisjonelle kremen med frisk pasjonsfruktkrem. Oppskriften finner du her.

En enkel pavlova blir imponerende om du pynter den med makroner og friske bær. En enkel pavlova blir imponerende om du pynter den med makroner og friske bær.
Har du litt bedre tid og ønsker å lage bunnen selv? Nøkkelen til suksess er å følge oppskriften nøye.

En annen sikker vinner som vil imponere gjestene er denne saftige bløtkaken. Bringebær, rips, makroner og pikekyss gir kaken et søtt og sommerlig preg.

  • Oppskriften finner du her.
Sommerlig bløtkake med søte makroner som pynt vil garantert imponere gjestene! Sommerlig bløtkake med søte makroner som pynt vil garantert imponere gjestene!
Sommerens søteste fristelser

Sommerens søteste fristelser

Har du friske bær, kremfløte, marengstopper og iskrem, kan du trylle frem fristende desserter om lysten på noe godt skulle melde seg – eller om uventede sommergjester plutselig står ved døren. Se de beste tipsene fra konditor Ragni Nikoline Hansen.

Husk at du kan få alt til festen levert på døren med MENY Nettbutikk!