Oppskriftene som smelter et mammahjerte Se video

Oppskriftene som smelter et mammahjerte

En enkel frokost på sengen servert av barna, en god kopp te eller noe søtt til dessert er ofte alt som skal til for å få et stort smil om mammas munn på morsdagen.

Et av de beste tipsene til morsdag er la mammaen få sove lenge, og så vekke henne med blomster og et pent pyntet frokostbrett sammen med barna.


Varm sjokolade med krem på sengen

Fløyelsmyk, mørk sjokolade er en nydelig start på dagen. Start med å hakke kokesjokolade fint og la den smelte i en kjele med litt melk. Spe på med mer melk til du får passe sterk sjokoladesmak. 

Emblem
Å bruke vaniljestang gir en god, søt smak på kakaoen. Splitt vaniljestangen, og skrap frøene ned i melken. Tilsett sjokoladen og pisk kraftig med en visp til blandingen er jevn. Topp med marshmellows eller pisket krem.
Varm sjokolade med krem Varm sjokolade med krem

Har du alt du trenger?

Søt og smakfull morsdagsfrokost

Å bli vekket av familien med kort og frokost på sengen er utrolig koselig. Kanskje mamma er den som alltid står opp først? La mor sove lenge og vekk henne med en deilig frokost på sengen.

Dette kan du servere:

 • Muffins - prøv denne oppskriften
  Ta med barna på bakingen, og la de bestemme farger og pynt. Pynt med deilig melis- eller kremostglasur og server til verdens beste mamma! For personlig preg er det morsomt å feste en liten hilsen med en tannpirker i muffinsen.

 • Pannekaker - oppskrift på klassiske pannekaker
  En annen populær morsdagsfrokost er helt klart pannekaker. Uansett om mor liker dem tykke eller tynne, vil ha dem litt sunne eller med masse frukt og bær har vi spennende oppskrifter du kan prøve.

  Prøv for eksempel bananpannekaker, havrepannekaker eller grove pannekaker med eplefyll.
 • Vafler - oppskrift på verdens beste vafler
  Vafler er selvfølgelig også populært å servere mamma på den store dagen. Hvorfor ikke feire verdens beste mamma med verdens beste vafler?
Et morsomt tips er å bruke pepperkakeformer til å stanse ut pannekakehjerter.

Gavetips til morsdagen:

Omelett er lett å lage og veldig godt. Omelett er lett å lage og veldig godt.

Vart opp mamma gjennom dagen

Gi moren din litt luksus i hverdagen og vart henne opp gjennom dagen. Hva med å servere en deilig omelett til lunsj? La barna få bruke fantasien og dekorere med grønnsaker i friske farger.

Er du et av de litt mer voksne barna som ikke bor hjemme lenger, er dette en ypperlig mulighet til å invitere mamma på middag! 

Nå i februar er det sesong for skrei, en av havets delikatesser som  også blir kalt "kjærlighetsfisken".

Morsdagkake bakt med kjærlighet

Ble det ikke tid til frokost på sengen så er kake på kvelden minst like bra! La barna bli med på bakingen, og la de sette sitt personlige preg på kaken ved å pynte selv.

Farget glasur, strøssel, sjokoladebokstaver og -figurer kan enkelt gjøre kaken ekstra spesiell.

Prøv disse oppskriftene:

Slik bestiller du kake med eget bilde og tekst

Slik bestiller du kake med eget bilde og tekst

Hos MENY kan du bestille kaker spesiallaget etter dine ønsker og hente i din lokale MENY-butikk. Perfekt til anledninger som dåp, konfirmasjon, bursdag eller feiringer. Se utvalget og hvordan du bestiller.

Ikke tid til å bake? Kjøp ferske, smakfulle kaker hos MENY: