Alt til thanksgiving

Alt til thanksgiving

Torsdag 24. november 2022

Thanksgiving er en amerikansk tradisjon hvor venner og familie samles til et godt måltid. For nordmenn er dette en strålende anledning til å samle familie og venner til en hyggelig middag. Her får du tips og inspirasjon til den store høsttakkefesten hvor kalkun har sin ubestridte plass.
I år feirer vi Thanksgiving torsdag 24. november

Perfekt kalkun til Thanksgiving

Kalkunen er det aller viktigste til Thanksgiving. Blir dere mange, er en hel kalkun fint å servere. Blir dere derimot færre rundt bordet, kan du vurdere kalkunbryst, helstekt kylling eller and. Her er våre beste tips og oppskrifter for en saftig kalkun:

Emblem
Fyll Thanksgivingkalkunen med appelsiner delt i to, frisk rosmarin, tranebær og smør, så får du en saftig kalkun full av smak.

Kjøp ferdig stuffing eller lag din egen:

Færre til bords? Server saftig, helstekt kylling

Kylling kan serveres med det samme tilbehøret som kalkun, og passer dermed perfekt om du ikke vil sitte igjen med mye rester fra en helstekt kalkun. Du kan også ha stuffing i kyllingen på samme måte som du ville stuffet kalkunen.

Tradisjonelt, amerikansk tilbehør 

Bortsett fra kalkunen, er det tilbehøret som gjør Thanksgiving til Thanksgiving. Cornbread, mac 'n cheese, god saus, tranebærsaus og potetstappe eller søtpotetstappe er et must. Ikke glemt å servere stuffingen fra kalkunen! Her er tilbehøret du bør servere på Thanksgiving.

Emblem
Thanksgiving handler om takknemlighet. Opprinnelig handlet det om å uttrykke takknemlighet for høstens avlinger og livets gaver. I dag er det en fin anledning til å samle de du er takknemlige for til en god middag!

Desserter og søtsaker til Thanksgiving

Som prikken over i-en på en kveld full av festmat og godt selskap, må man selvfølgelig servere gode kaker og desserter! Pumpkin pie er favoritten hos amerikanerne, men er du for mett for pai finnes det flere gode alternativer du kan servere.