6 søte oppskrifter med lakris

6 søte oppskrifter med lakris

Lakris er søtt godteri for mange, men visste du at lakris også gjør seg godt i mat? Det sorte, søte og salte gullet kan brukes på alt fra festkaker til krydder i maten. Her får du 6 søte og gode retter med lakris, så hva med å feire lakrisdagen 12. april med en av disse?

Visste du at navnet lakris kommer av det greske glykyrrhiza som betyr «søt rot»? For det er nemlig hva lakris er –  et søtt stoff som trekkes ut av roten på lakrisplanten. 

Vi er mange som elsker godteri og søtsaker med lakrissmak, men at lakris også kan brukes som smakstilsetning i mange sorter mat og drikke er nytt for de fleste. 

Lakris blir ofte brukt i søtsaker, men også i matlagingen som et krydder. Lakrisekstrakt kan for eksempel gjøre underverker med frukt og grønnsaker.

Visste du at du kan krydre laksen med lakris før den stekes? Da bør du bruke pulver av rålakris, uten tilsatt sukker. Dette gir en spennende og annerledes smak som passer feks som forrett med mango, ruccola og avokado.

6 søte oppskrifter med lakris: 

Cookies med larisbiter

Er man glad i lakris og skal bake kjeks, gjør det ingenting om det faller litt lakris i kakedeigen.

Milkshake med lakris og bringebær

Milkshake for deg som elsker lakris! Enkel å lage og få ingredienser. Topp herligheten med lakriskuler, hockeypulver, panda lakris, samt friske bringebær!

Sjokoladekake med lakris

Liker du kombinasjonen av lakris og sjokolade? Da anbefaler vi deg å prøve denne fantastiske oppskriften på sjokoladekake med krem av hockypulver og sjokolade, toppet med lakris og bær. 

Iskrem med lakris 

Lakris-is er enkelt å lage selv, med akkurat den intensiteten på smak du liker. Server gjerne isen med hjemmelaget varm sjokoladesaus og friske jordbær eller bringebær.

Muffins med lakris 

Dette er drømmecupcakes for lakriselskere! Saftige muffins med hockey pulver og panda lakris. Nam!

Lakrissaus

Salt lakrissaus til iskrem og desserter - perfekt topping for deg som er glad i lakris.

Lakrisdagen 12. april

Visste du at lakris har fått egen dag for markering? Lakrisdagen er hvert år 12.april, og vi er vel alle enige i at den dagen bør markeres!