7 tips til den beste kaffen

7 tips til den beste kaffen

Skal du trakte eller koke kaffe hjemme, er det viktig å bruke litt tid på tilberedningen for at kaffen blir best mulig. Slik lager du god kaffe på presskanne, kaffetrakter eller kokekjele.

Føler du at kaffen mangler det lille ekstra som skiller en helt grei kopp kaffe fra en virkelig god kopp med sort gull? Du er ikke alene. Prøv disse tipsene for å ta kaffen til nye høyder!

Emblem
Visste du at det er de nordiske landene som Finnland, Norge og Island som drikker mest kaffe i hele verden?

Bruk alltid rent utstyr

Husk å rense kaffetrakteren med Clean Drop rensemiddel for kaffetraktere og kanner. For kaffetraktere som blir regelmessig brukt, anbefaler vi å rense den annenhver uke.

Bruk kaffetrakter med godkjennelsesmerke 

Det er viktig at du bruker en kaffetrakter med godkjennelsesmerke fra Norsk Kaffe Informasjon. Den holder en vanntemperatur under trakting på 92-96 ° C, og har en traktetid på ca. 5 minutter.

Husk rensemiddel og kaffefilter:


Bruk friskt, kaldt vann

La vannet renne fra springen slik at det er friskt og kaldt. Bruk aldri varmt vann fra kranen. Bruker du trakter, bør du ikke tilberede mindre enn halve mengden trakteren er beregnet til å ta.

Benytt kokmalt kaffe hvis du bruker kjele

Kaffen skal aldri koke, men kun stå og trekke i 6-8 minutter. Dersom du trakter kaffe, bruk filtermalt kaffe.

Til presskanne benyttes presskannemalt kaffe. La kaffen trekke i 5-6 minutter før stempelet presses ned.

Oppbevar kaffe i originalemballasjen

Kaffe bør derfor alltid oppbevares i originalemballasjen. Kaffebokser er veldig fint, men da bør du beholde emballasjen på oppi boksen. Da slipper taper ikke kaffen smak og aroma.

Bruk riktig mengde 

Riktig mengde kaffe er viktig, og 60-70 g kaffe til 1 liter vann gir ca 8 kopper god, fyldig kaffe. Bruk alltid kaffemål. Ett strøkent mål er ca. 10 g.

Den ferdige kaffen smaker best når den er nylaget

Ikke oppbevar den på varmeplaten, men hell den over på en termokanne. Skal du servere kaffe fra en serveringskanne, bør den forvarmes med varmt vann for å redusere varmetap.

Hvilken kaffe er din favoritt?