Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

Her viser vi deg hvordan du lager varmbrygget iskaffe og kaldbrygget kaffe.

Sommervarme er ingen hindring for kaffedrikkingen vår, men måten vi får i oss vår daglige dose på, endrer seg. Nå i sommer er det mange som bytter ut den tradisjonelle kaffekoppen med iskaffe og kaldbrygget kaffe.

Den enkleste veien tl et glass deilig iskaffe er å bruke isbiter. Den enkleste veien tl et glass deilig iskaffe er å bruke isbiter.

Slik lager du varmbrygget iskaffe

Den enkleste veien til et glass deilig iskaffe er å bruke isbiter. Denne metoden kalles «varmbrygget iskaffe». Lag kaffe på vanlig vis, gjerne med hjelp av hånd-brygg og gode bønner, for eksempel Yirgacheffe Etiopia fra Coffee of the world. Når kaffen er klar, kjøler du den ned og server med isbiter.

Uansett om du foretrekker kaffen varm eller kald – en god kopp starter med bønner av høy kvalitet!
Iskaffe med inspirasjon fra Thailand. Perfekt om du har lyst på noe godt! Iskaffe med inspirasjon fra Thailand. Perfekt om du har lyst på noe godt!

Slik lager du kaldbrygget kaffe

Har du litt bedre tid kan du lage «kaldbrygget kaffe». Ha kaffen i en presskanne og hell friskt, kaldt vann over. Rør om og la det trekke i 10 minutter. Rør så om på nytt. Sett på stempelet uten å presse det ned og dekk til presskannen. Sett den i kjøleskapet, og la den stå der i 12-18 timer.

Siden den brygges på kaldt vann, trenger kaffen lang tid for å få frem den gode kaffesmaken. Etter 12-18 timer kan du presse ned stempelet og nyte et glass deilig kaldbrygget kaffe.