Slik lager du håndbrygget kaffe

Slik lager du håndbrygget kaffe

Slik får du en perfekt kopp håndbrygget kaffe.

Tar du deg god tid og nyter de små øyeblikkene? Da er håndbrygg noe for deg. Siden du bruker lengre tid og gjør traktingen for hånd, «åpner» kaffen seg på en annen måte. Dette gjør at du får frem alle de gode smakene i bønnene. 

For å lage håndbrygg trenger du gode bønner, for eksempel Exelso Colombia fra Jacobs Utvalgte, en V60 eller Chemex, filter, stoppeklokke og vekt. Bønnene kverner du til litt finere enn filtermalt.

Det beste resultatet får du om du kverner bønnene selv. Det kan du gjøre hjemme på kjøkkenbenken, eller med kaffekvernen som du finner i butikken.

Slik lager du håndbrygg

For en kopp perfekt håndbrygget kaffe gjør du følgende: Skyll filteret godt, for å fjerne papir-smaken. Hell nykvernet kaffe i filteret, 6-7 gram kaffe per desiliter vann, og fordel jevnt utover.

Start stoppeklokken, og hell i ca. 70 gram vann. Hell vannet med roterende bevegelser, begynn i midten og jobb deg utover. Vent i 30 sekunder før du heller vann til vekten viser 200 gram. Etter ett minutt heller du på nytt vann til vekten viser 300 gram.

Vent til det har rent helt ned, og fyll på med vann til vekten viser 400 gram. Når dette er dryppet ferdig er kaffen klar.

For å lage håndbrygg trenger du gode bønner, en V60-kanne, filter, stoppeklokke og vekt. For å lage håndbrygg trenger du gode bønner, en V60-kanne, filter, stoppeklokke og vekt.