Hvorfor spise fisk 3 ganger i uken

Hvorfor spise fisk 3 ganger i uken

Helsedirektoratet anbefaler deg å spise sjømat til middag tre ganger i uka. Her forteller vi deg hvorfor, og gir deg inspirasjon og tips til oppskrifter.

Det er flere grunner til at fisk og sjømat burde stå på menyen tre ganger i uken. Fisk er spesielt gode kilder til de marine omega 3-fettsyrene og vitamin D, to stoffer med en rekke gode helseeffekter.

Omega 3-fettsyrene og vitamin D, samt flere av de andre næringsstoffene vi finner i sjømat er essensielle. Det betyr at kroppen trenger dem, men produserer dem ikke selv.

Derfor burde du spise fisk tre ganger i uken:

  • Fisk forebygger hjerte- og karsykdommer samt andre livsstilssykdommer.
  • De marine omega 3-fettsyrene gjør koblingene mellom hjerneceller bedre. Slik kan du unngå depresjon og lettere lære nye ting.
  • Hjertet ditt liker fisk fordi de marine omega 3-fettsyrene får blodet til å flyte lettere i årene. Derfor kan du forebygge hjerteinfarkt med å spise mer fisk.
  • Skjelettet ditt liker fisk fordi vitamin D bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.
  • Og ikke nok med det: Med mer sjømat på menyen får du bedre immunforsvar og stoffskifte. Samtidig kan du redusere risikoen for kreft og diabetes. 
Urtebakt laksefilet i form Urtebakt laksefilet i form

Er du opptatt av å få i deg nok omega 3-fettsyrer, bør du velge sjømat over kapsler. Det er fordi effekten av de marine omega 3-fettsyrene blir best sammen med andre viktige stoffer i sjømat.

Har du lyst å fylle opp lagrene med omega 3-fettsyrer er en rask og god middag bestående av deilige grønnsaker, spennende marinader og fersk fisk et godt valg.

Prøv en av disse oppskriftene: 

 

Ukens fiskemiddag på under 20 minutter

Et godt tips er å dra innom fiskedisken hos MENY, for råd om enkle og raske fiskemiddager. Vi har alltid dyktige matarbeidere på jobb som kan hjelpe deg til å finne middagsløsninger som passer for enhver smak.

Hver uke finner du en enkel fiskemiddag på tilbud, med kun 4 ingredienser og som lages på under 20 minutter. 

Våre dyktige ansatte hjelper deg med alt du skulle lure på. Våre dyktige ansatte hjelper deg med alt du skulle lure på.

Den beste fisken fra alle årstider

I tillegg til ukens middag finner du et stort utvalg fersk fisk, fra de kjente sortene som torsk og laks, til piggvar og uer – samt et stort utvalg skalldyr i fiskedisken.

Fokuset vår er å gi deg et stort utvalg av den beste maten fra de ulike årstidene, enten det er skrei, makrell eller noe annet havets skattekiste har å by på.