Hvorfor spise fisk 3 ganger i uken
Det er flere grunner til at fisk og sjømat burde stå på menyen tre ganger i uken. Fisk er spesielt gode kilder til de marine omega 3-fettsyrene og vitamin D, to stoffer med en rekke gode helseeffekter.
Omega 3-fettsyrene og vitamin D, samt flere av de andre næringsstoffene vi finner i sjømat er essensielle. Det betyr at kroppen trenger dem, men produserer dem ikke selv.
Derfor burde du spise fisk tre ganger i uken:
- Fisk forebygger hjerte- og karsykdommer samt andre livsstilssykdommer.
- De marine omega 3-fettsyrene gjør koblingene mellom hjerneceller bedre. Slik kan du unngå depresjon og lettere lære nye ting.
- Hjertet ditt liker fisk fordi de marine omega 3-fettsyrene får blodet til å flyte lettere i årene. Derfor kan du forebygge hjerteinfarkt med å spise mer fisk.
- Skjelettet ditt liker fisk fordi vitamin D bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet.
- Og ikke nok med det: Med mer sjømat på menyen får du bedre immunforsvar og stoffskifte. Samtidig kan du redusere risikoen for kreft og diabetes.
Er du opptatt av å få i deg nok omega 3-fettsyrer, bør du velge sjømat over kapsler. Det er fordi effekten av de marine omega 3-fettsyrene blir best sammen med andre viktige stoffer i sjømat.
Har du lyst å fylle opp lagrene med omega 3-fettsyrer er en rask og god middag bestående av deilige grønnsaker, spennende marinader og fersk fisk et godt valg.
Prøv en av disse oppskriftene:
Ukens fiskemiddag på under 20 minutter
Et godt tips er å dra innom fiskedisken hos MENY, for råd om enkle og raske fiskemiddager. Vi har alltid dyktige matarbeidere på jobb som kan hjelpe deg til å finne middagsløsninger som passer for enhver smak.
Hver uke finner du en enkel fiskemiddag på tilbud, med kun 4 ingredienser og som lages på under 20 minutter.
Den beste fisken fra alle årstider
I tillegg til ukens middag finner du et stort utvalg fersk fisk, fra de kjente sortene som torsk og laks, til piggvar og uer – samt et stort utvalg skalldyr i fiskedisken.
Fokuset vår er å gi deg et stort utvalg av den beste maten fra de ulike årstidene, enten det er skrei, makrell eller noe annet havets skattekiste har å by på.