Dekorative isbiter av frukt og bær
Isbiter med frukt i er ypperlig når du skal ha selskap og imponere med "det lille ekstra". I tillegg er det genialt for å forvandle literne med kjedelig vann som du bør drikke hver dag, til noe spektakulært – både for øyet og for smaken.
Selvfølgelig i tillegg til at isbitene holder vannet iskaldt, og selv i stekende sol.
Dette trenger du:
- Former
- Frukt, bær og urter
- Vann
Steg 1:
Begynn med å kok opp vannet i en vannkoker eller kjele, og avkjøl vannet.
Steg 2:
Vask og skrell frukten du vil bruke. Bær, blomster og urter renses og vaskes ved behov. Hakk opp i passende biter, og legg dem i hvert av hullene i isbitformen.
Steg 3:
Legg det du vil bruke av urter, blomster, frukt eller bær i isbitformen.
Et godt tips: Tenk litt på hva du vil bruke dem til – for eksempel kan du lage noen med agurk og mynteblader til en mojito eller sitrusfrukter til en iste eller lemonade.
Hell så over det avkjølte vannet, og la dem ligge i ca. 2-3 timer.
Kun fantasien som setter grenser!
Du kan putte alle slags frukter og urter i isbitene. Disse fruktene, bærene og urtene egner seg godt i isbiter:
- jordbær
- druer
- kiwi
- rips
- blåbær
- bringebær
- appelsin
- epler
- mango
- lime
- sitron
- mynte
- sitronmelisse
- timian