Pæren som rødmer

Pæren som rødmer

Pærer kommer i ulike sorter. Vår favoritt kalles Sweet Sensation. Den har kledelige roser i kinnene og smaker nesten det samme som Doyenne du Comice, verdens beste pære.

Sweet Sensation lever virkelig opp til navnet sitt. Både fordi den er flott og se på, og fordi den smaker skikkelig godt. 

Saftig og smakfull

Den er aromatisk, søt og så saftig som bare en pære kan være. Og det er ikke hvem som helst den sammenliknes med.

Kjennere mener Sweet Sensation kan måle seg med selveste Doyenne du Comice. Og det er ikke småtteri, siden denne pæren regnes som verdens beste!

Historien om Sweet Sensation er ganske så fin. Den ble nemlig oppdaget i en pærehage i Nederland på 90-tallet, og er en naturlig mutant. Heldigvis for oss.

Nå er den rødmussede pæren med det rustikke, autentiske utseendet på vei ut i MENY-butikkene.

Oppbevar den best mulig 

Sweet Sensation smaker best når den er romtemperert og helst litt moden. Pærer holder lengst dersom de oppbevares i kjøleskap ved 2-4 grader. På fruktfatet har den litt mer begrenset holdbarhet.

Spises som de er, men de kan også brukes i salater og desserter og er perfekt som tilbehør til ost og skinke.

Har du prøvd pære på pizza sammen med blåmuggost? Det anbefales!

Bør nytes med skallet på

De fleste spiser nok pærene sine med skallet på, men er du en skreller, bør du likevel spise det stilige skallet på Sweet Sensation. Her befinner nemlig mye av kostfibrene seg!

Skyll pæren, del den opp i små båter og nyt. For å unngå missfarging, kan du tilføre noen dråper sitron. Det gjør at din oppdelte pære holder seg lekker lenger.

Kjøp pærer på nett eller i din butikk:

Unngå matkast

Begynner pæren å bli overmoden? Eller har du kanskje brød som begynner å bli tørt? Lag et deilig ostesmørbrød med pære og blåmuggost.