Slik bruker du pærer til middag og dessert

Slik bruker du pærer til middag og dessert

Pærer spiser vi oftest som de er, men visste du at de også passer godt i salater, smoothie, på pizza og sammen med ost? Her er alt du trenger å vite om å tilberede pærer og våre beste oppskrifter på lunsj, middag og dessert med denne lekre frukten.

Den lekre, grønne frukten med den morsomme fasongen er faktisk en av de eldste fruktene vi kjenner til. I over 5000 år har den blitt dyrket, og har vært kjent i Norge siden middelalderen.

Men til tross for å ha flere tusen år på baken, er det lite som er friskere og søtere enn en moden pære

Få ferske pærer levert rett hjem

  • I sesong: August - oktober
  • Smak: Søt, saftig og aromatisk
  • Oppbevaring: I kjøleskap (2-4 ºC)

Pærer modnes raskt og børe derfor ikke lagres i romtemperatur om man ikke ønsker å spise de med en gang.

 

Hvordan vet man om pæren er moden?

En umoden pære er hard som et eple. Den er surere i smak og hard å tygge på.

En moden pære derimot gir etter for press når du trykker forsiktig på den. Fruktkjøttet er svært saftig og fløyelsmykt.

Pæren som rødmer

Pæren som rødmer

Pærer kommer i ulike sorter. Vår favoritt kalles Sweet Sensation. Den har kledelige roser i kinnene og smaker nesten det samme som Doyenne du Comice, verdens beste pære.

Slik tilbereder du pærer 

De fleste spiser pærer som de er, men de smaker også godt varmebehandlet, da blir de ekstra søte og gode!

  1. Skyll pæren.
  2. Del den opp i ønskede biter eller båter. Skallet kan beholdes på.
Emblem
For å unngå misfarging kan du tilføre noen dråper sitron, da pærer lett kan bli litt brune.

Salat med pære og blåmuggost

Oppskrift på smaksrik salat med tynne skiver av pærer, gorgonzola, honning og hakkede valnøtter.

Server den gjerne som hovedrett, lunsj eller en del av et koldtbord, gjerne med ferskt brød ved siden av.

Rutsikk terte med beter, rødløk og pære

Oppskrift på terte med lekre rotgrønnsaker. Bruk sesongens råvarer, så får du en god terte som passer året rundt!

Emblem
Terten kan både serveres som egen vegetarrett eller som tilbehør til kjøtt.

Krydderkokte karamellpærer

Krydderkokte pærer er en perfekt dessert. Hvis du fjerner så mye du kan av kjernehuset fra undersiden kan du servere hele pærer til gjestene. Server gjerne med vaniljeis og varm sjokoladesaus.

Emblem
De fleste av næringsstoffene i pæren sitter i skallet? I tillegg har pærer et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Brie med stekte pærer og nøttemix

Nøtter og honning er en uslåelig kombinasjon til god ost! Prøv med pære i tillegg som gjør denne retten fantastisk god som dessert.

Hvit pizza med blåmuggost og pærer

Pære på pizzaen? Ja takk! Prøv pizza med hvit creme fraiche-saus, blåmuggost, tynne skiver av pærer og fiken, toppet med honning, valnøtter og ruccula.

Har du alt du trenger?

Emblem
Den skarpe smaken på blåmuggost smaker nydelig med søte smaker med pære og honning.

Ostesmørbrød med chevre og pære

Ost og pære er en uslåelig kombinasjon. Prøv den med en smakfull chevre i et ostesmørbrød! Med salt spekeskinke og frisk timian er dette en smakskombinasjon du sent kommer til å glemme