Løk i matlagingen

Løk i matlagingen

Løk kan brukes til mye spennende i matlaging, og for mange er et kjøkken uten løk nesten utenkelig. Hos MENY får du et stort og unikt utvalg av kepaløk og annen løk.

Kepaløk er den korrekte benevnelsen på det vi kjenner som gul løk, og det er den mest vanlige løken på det norske markedet.

Kepaløk - nyhet kun hos MENY

MENY har nå tre spennende løknyheter til matlagingen:

Hvit kepaløk

En hvit, delikat spesialløk som tilfører maten det lille ekstra. Den har mange bruksområder og kan spises både rå, stekes eller bakes/grilles i ovn. Men ikke la deg lure av det lyse utseende, hvit kepaløk er like aromatisk og kraftig som vanlig gul løk. Det er en god og litt annerledes matløk som brukes mye sør i Europa.

Prøv å steke den på middels varme med salt, pepper, litt chili og honning. Deilig tilbehør til fisk og kjøtt. Også nydelig i skiver som pizzatopping eller i en løkpai.

Rosa kepaløk

En rosa løk med fruktig og intens smak, som skiller seg ut med sin flotte, friske farge. Prøv å sylte den rosa løken i en lake av eddik. Trendy tilbehør til burger! Eller utnytt den flotte fargen til det fulle i en salat eller som topping.

Mild kepaløk

Gul, mild løk med nydelig smak som er ekstra god rå. Finhakk løken og ha den i en dressing av balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper. Eller del den i ringer og server den rå til grillmat og kjøttretter. 

Se det store utvalget av løk hos MENY her. 

Bruk av løk

Ikke bare gir løken oss mange goder ernæringsmessig, den er super som smakstilsetning i flere forskjellige matretter. Den kan brukes både for å gi maten en god aroma og som et smakfullt tilbehør. Løk kan stekes, kokes, bakes, grilles eller nytes rå.

Les om hvordan du kan bruke løk på 3 nye måter her

Oppbevaring av løk

Løk er robust, enkel å oppbevare og holder seg lenge. Det er derfor ingen grunn til ikke å ha løk på lur.

Løk kan du oppbevare i en papirpose i kjøleskap eller i et svalt rom som ikke er varmere enn +10 grader.

Løk liker ikke plastemballasje - det blir for tett.