Løk på 4 måter

Løk på 4 måter

Vi gir deg 4 av våre beste tips til hvordan du kan tilberede og servere løk.

Løk er en sunn og smaksrik grønnsak som kan brukes i mange forskjellige retter. Den røde løken er mildere og søtere enn den gule, og kan brukes i f.eks.salater, supper og salsa. Den gule løken er sterk og syrlig i smaken, men blir mildere og søtere når den varmebehandles. Den kan brukes i pastaretter, sauser, til taco og mange andre retter.

Hjemmelaget, fransk løksuppe

En deilig hjemmelaget suppe av gode råvarer blir sjelden feil. Løk gir maten en god aroma og er et viktig "krydder" i mange retter. I løksuppe får løk hovedrollen, og retten er det perfekte valget når du føler behovet for noe knallgodt og varmende. Har du brød som begynner å bli tørt? Hva med å lage denne gode franske løksuppen, gratinert med brød og ost.

Rødløksmarmelade

Den søtlge smaken av varmet løk, sammen med smør og syrlig eddik gir en veldig god, og spennende smakskombinasjon. Server som tilbehør til grillmat om sommeren og julemat i desember.

Ovnsbakt rødløk

En god måte å bruke løk på, er å bake den i ovnen. Da får den en rund og god sødme i smaken. Her baker vi den hel, med urtesmør på toppen som smelter og gir god smak. Du kan også kutte løken i båter og bake den sammen med poteter eller andre grønnsaker i form eller folie. 

Honningstekte epler, svisker og rødløk

En lun tilbehørssalat som tar seg godt ut på bordet. Smakene passer spesielt godt til kalkun, ribbe og kylling. Server den gjerne sammen med julens retter.

Ønsker du flere tips til retter der løk spiller en sentral rolle? Ta en titt på disse: 

Emblem
Syltet rødløk er kjempegodt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Da forsvinner litt av den skarpe smaken, og eddiken i laken tilfører masse god smak.