7 gode oppskrifter med høstens rotgrønnsaker

7 gode oppskrifter med høstens rotgrønnsaker

Høsten er en sesong hvor Norge briljerer med massevis av gode råvarer, blant annet rotgrønnsaker. Rotgrønnsaker egner seg veldig godt ovnsbakt, og er nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk. Vi gir deg våre beste oppskrifter!

Ovnsbakte rotgrønnsaker lager seg selv i ovnen mens du tilbereder resten av middagen, og lite kan egentlig gå galt så lenge de får nok tid. La dem heller stå for lenge enn for kort.

Få sesongens rotgrønnsaker levert hjem

1. Ovnsbakte rotgrønnsaker

Det som er så fint med rotgrønnsaker i ovn, er at de nesten ikke kan stekes for lenge, og at alle varianter passer sammen!

Del dine favoritter i grove biter og legg dem i en ildfast form med olivenolje, hakket hvitløk og urter. Ha gjerne litt honning på toppen for ekstra god smak. 

Emblem
Vil du ha ovnsbakte rotgrønnsaker som egen vegetarrett? Tilsett kikerter, valnøtter og noen skiver chevre på toppen de siste 10 minuttene i ovnen. Retten er klar når osten er myk og litt gyllen. Server gjerne med rømmedressing.

2. Lammegryte

På høsten er også lam en av våre beste råvarer. Her kommer lammekjøtt og rotgrønnsaker sammen i en varm og deilig gryterett.

3. Ovnsbakt kveite 

Kveite er en av havets mest eksklusive fisk og veldig god på smak. Dette er rett av kveitefilet med masse gode urter samt urtesmør med ramsløk, servert med honningglaserte rotgrønnsaker og saltbakte morenepoteter.

Du kan også velge å bruke annen hvit fisk som torsk, steinbit eller kolje istedenfor kveite.

4. Ovnsbakt kylling

Kylling blir ofte aller best når den stekes i ovn, og når du bruker kyllinglår får du med skinnet som gjør kjøttet ekstra saftig. 

Rotgrønnsaker og tomater smaker kjempegodt sammen med kyllingen og hele retten kan lages sammen i ovn. Tilsett gjerne poteter i retten, eller servere ris ved siden av. 

5. Hjemmelaget høstsuppe med grønnsaker

En hjemmelaget grønnsakssuppe er som skapt for kalde høstkvelder. Bruk det du har av rotgrønnsaker sammen med pølser i biter og god kraft eller buljong. Du kan også bruke rester av annet kjøtt.

6. Klassisk biff

Stekt biff av storfe med ovnsbakte rotgrønnsaker som sellerirot, pastinakk, persillerot og gulrot, er en deilig helgemiddag. Ekstra god blir den hvis du lager bearnaisesausen fra bunnen. 

7. Klassisk lapskaus

En annen favoritt på høsten er lapskaus, og den kan du lage med svinekjøtt, storfekjøtt eller som vegetarrett. Til felles har de massevis av gode rotgrønnsaker. 

Flere oppskrifter på lapskaus

Ikke tid til å lage? Vi har ferdig lapskaus