Slik bruker du vårløk

Slik bruker du vårløk

Vårløk er små løk som blir plukket før de er fullt utvokst. Det gjør vårløken mild og aromatisk på smak og myk i konsistensen. Men hvordan kutte vårløken, hvilken del bruker bruker man og hva er forskjellen på vårløk og purreløk?

Vårløk er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet. Den er veldig anvendelig og kan spises rå - prøv den i salat eller som topping på ulike retter, i suppe, wok, stekt eller smørdampet.

Kremet pasta med ricotta 

En kremet og god pastarett med tagliatelle, ricotta ost og vårløk. Server med revet parmesan, ristede valnøtter og frisk sitron. 

Mild pasta med ricotta, vårløk og valnøtter. Mild pasta med ricotta, vårløk og valnøtter.

Asparges- og vårløkterte

En vakker og fristende terte som du gjerne kan servere til gjester. Bunnen er butterdeig, fyllet er egg, creme fraiche og parmesan og toppen er av asparges og vårløk. 

En grønn terte klar for fest! En grønn terte klar for fest!

Alt du trenger for å lage vårløkterte:

Brød med vårløk

Nystekt, hjemmebakt brød med vårløk, en slags focaccia. Smaker nydelig som tilbehør til tapas, suppe eller salat. Dypp det gjerne i en god olivenolje sammen med flaksalt.

Saftig, nystekt brød med hel vårløk. Saftig, nystekt brød med hel vårløk.

Alt du trenger for å lage brød med vårløk:

Vegetartortilla med vårløk og grønnkål

Tortilla er spansk omelett med potet, som er populær sammen med annen tapas. Kan serveres både varm og kald. 

Smaksrik spansk potetomelett. Smaksrik spansk potetomelett.