Slik bruker du vårløk
Vårløk er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet. Den er veldig anvendelig og kan spises rå - prøv den i salat eller som topping på ulike retter, i suppe, wok, stekt eller smørdampet.
Kremet pasta med ricotta
En kremet og god pastarett med tagliatelle, ricotta ost og vårløk. Server med revet parmesan, ristede valnøtter og frisk sitron.
Asparges- og vårløkterte
En vakker og fristende terte som du gjerne kan servere til gjester. Bunnen er butterdeig, fyllet er egg, creme fraiche og parmesan og toppen er av asparges og vårløk.
Alt du trenger for å lage vårløkterte:
Brød med vårløk
Nystekt, hjemmebakt brød med vårløk, en slags focaccia. Smaker nydelig som tilbehør til tapas, suppe eller salat. Dypp det gjerne i en god olivenolje sammen med flaksalt.
Alt du trenger for å lage brød med vårløk:
Vegetartortilla med vårløk og grønnkål
Tortilla er spansk omelett med potet, som er populær sammen med annen tapas. Kan serveres både varm og kald.