Smakfull grillbakst

Smakfull grillbakst
Med lokket på, blir grillen som en stekeovn, bare med det gode hintet av kull og røyk! Alt kan grilles – til og med bakst.

Pizza er kanskje ikke det du forbinder mest med grilling. Men en kullgrill i kombinasjon med en pizzabakesten er perfekt til baking av pizza. Dette på grunn av muligheten for god varme. Med en temperatur på rundt 300 grader blir bunnen både luftig og sprø.

Se oppskrift på pizzabunn her.

Kokkens tips: Legg litt røykflis på kullet for å få autentisk vedfyrt ovnsmak!

 

 

Hva med å prøve en dessertpizza med fiken og blåmuggost? Perfekt smak av sommer!

 

Å bake brød på grillen er superenkelt. Fylt med god spekeskinke, manchego og ruccula smaker grillet focaccia himmelsk.

Se oppskrift på grillet focaccia her. 

Tips: Pai på grillen gir en deilig sprø skorpe! 

Grillen er fin å bruke som bakeovn siden den gir et saftig og knallgodt resultat. Disse pitabrødene er vanskelige å motstå. 

Kokkens tips: La bakestenen varme seg i 10 minutter så den blir god og varm.

Hvis du ikke har tid til å bake selv, finnes det produkter med ferdigbakst som går rett på grillen. Både ferdig pizzabunn, stenovnsbakte pitabrød og hvitløksbrød passer fint til grillen. Les mer om MENYs egen ferdigbakst for grill her. 

Kokkens tips: Visste du at kake også kan grilles? Menys sjokaldekake går rett på grillen, og resultatet blir mykt og knallgodt! 

Tips til tacofredagen: Hjemmelagde tortillas er verken vanskelig eller tar lang tid å lage. Har du dem på grillen får du en deilig smak og et rustikt utseende. Bland salt, vann, olje, pluss hvetemel eller maismel. Dryss gjerne på litt havsalt eller krydder for ekstra smak.

Vi viser deg hvordan du lager tortillas på grillen!