De 5 største grilltrendene

De 5 største grilltrendene

Det skal være god kvalitet og råvarer, mer frukt og grønt og alkoholfritt. Dette er årets trender i sommer!

Vi har tatt en prat med Espen Schøning Lie, kokk og leder av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter, om de mest trendy råvarene du kan legge på grillen i sommer. 

På grillen i år skal det helst ligge skikkelige råvarer som saftige burgere, rå pølser og rause kjøttstykker fra produsenter som MENY Angus, Lerstang kylling og Jæren Smak, forteller Espen og fortsetter:

- Men når det kommer til tilbehøret kan vi tillate oss å jukse litt!

I ferskvaredisken til MENY kan du kjøpe akkurat det du trenger. Her finner du alltid ferdig tilbehør som som nylaget brokkolisalat, ovnsbakte poteter og grønnsaker og ellers alt det du trenger til en rask lunsj, til pikniken eller til grillmaten. 

1. Kvalitet over kvantitet 

- I tråd med den generelle trenden om å redusere kjøttinntaket, vil mange legge mindre kjøtt på grillen i sommer.

Men når vi først skal grille kjøtt, vil vi velge gode råvarer av høy kvalitet.

Å bruke hele dyret har blitt viktigere enn noen gang. I stedet for å fokusere kun på "biffen", vil vi i sommer utforske nye og spennende stykningsdeler, som culotte, flank steak, flat iron, dragebiff og tri-tip. 

Gå for kvalitet over kvantitet, og velg kjøtt fra leverandører som MENY Angus, Jæren Smak, Lerstang eller Grøstad.

Culotte er oksekjøtt fra overgangen mellom rygg og lår. Culotte er nydelig helstekt, som minuttstek (bank og skjær i skiver), i edlere gryter og braissert. Culotte er oksekjøtt fra overgangen mellom rygg og lår. Culotte er nydelig helstekt, som minuttstek (bank og skjær i skiver), i edlere gryter og braissert.

3. Smått og godt 

En god hamburger går aldri av moten, men hvorfor ikke prøve sliders? Miniburgerne er både kosemat og fullverdig middag. Inviter til en fest av spennende smaker!

- Grill eller stek miniburgerne hjemme og lag et gourmetmåltid med ulike toppinger. Vi har rågode Angus-sliders i ferskvaredisken og tilhørende brioche-miniburgerbrød til fast sommerpris.

Vi er lei av "intetsigende" sauser og oster uten karakter. I stedet ønsker vi oss smaksopplevelser av restaurantkvalitet.

Velg derfor ekte cheddar, tørrsaltet bacon, de gode smakene og luftig briochebrød.

Utforsk nye smaker på hver burger. Med sliders får du den gode burgeropplevelsen og prøve mange forskjellige toppinger i samme måltid. Utforsk nye smaker på hver burger. Med sliders får du den gode burgeropplevelsen og prøve mange forskjellige toppinger i samme måltid.

3. Grønnere middager

I år kommer vi til å grille mer grønt enn noen gang før, både i form av grønnsaker og vegetaralternativer. I tillegg kommer vi til å spise mye bær og kuttet frukt.

Legg råvarer som hjertesalat, aubergine, spisskål, halloumi, paneer og sopp på grillen, og finn dine favoritter blant det store utvalget av kjøttfrie alternativer.

Hva med en vegansk chorizo, bbq-burger eller black bean burger? Finn din favoritt!

Grønnere middager - enten som tilbehør eller fullverdige vegetarmåltider kommer til å prege grillsesongen. Grønnere middager - enten som tilbehør eller fullverdige vegetarmåltider kommer til å prege grillsesongen.

- Sommeren er den beste sesongen å spise kjøttfritt. Da bugner frukt- og grøntavdelingen av delikate vår- og sommergrønnsaker, som etter en kort omgang på grillen forvandles til fantastiske middagsretter, forteller Espen.

Vegetargrillmat: Grillmat uten kjøtt

Vegetargrillmat: Grillmat uten kjøtt

Det er tid for mye deilig grill- og sommermat. Er du vegetarianer eller på jakt etter kjøttfrie oppskrifter? Se våre beste oppskrifter og tips til vegetarisk sommermat.

4. Alkoholfri øl

Øl passer godt til grillmat, og ettersom det har kommet mange, gode alkoholfrie varianter på markedet, har også nordmenns vaner endret seg. Det er trendy å drikke alkoholfritt, og kvaliteten og utvalget blir stadig bedre.

Prøv for eksempel leskende Fripa, Gringo eller Nada fra Matskatt-leverandøren Klokk & Co til grillmaten eller i solveggen i sommer.

5. Kjøp det du trenger

Tiden for store forpakninger og å kjøpe mer enn man behøver er forbi. Vi er mer bevisste enn noen gang på å kutte ned vårt eget matsvinn, og ved å kjøpe løsvektsvarer og småpakker har man dermed mer kontroll på hva som ender i søpla.

Derfor har vi tilrettelagt for at man enkelt kan kjøpe akkurat det man trenger - enten det er en eller tre burgere med burgerbrød og tilbehør eller en ventepølse og salat. Alt finner du i ferskvaredisken.

I ferskvaredisken finner du et stort utvalg av kjøtt og fisk i porsjonsstykker, salater, wok og tilbehør for enhver smak. I ferskvaredisken finner du et stort utvalg av kjøtt og fisk i porsjonsstykker, salater, wok og tilbehør for enhver smak.

Rask sommermat på 1-2-3

Rask sommermat på 1-2-3

Enten du skal spise i parken, i hagen, på terrassen eller på bryggekanten – her får du tips til enkel og rask mat som smaker i sommervarmen.