Hemmeligheten bak en skikkelig god burger

Hemmeligheten bak en skikkelig god burger

En god burger kjennetegnes på gode smaker som er i perfekt harmoni. Da har du skapt sommerens beste burger, rett og slett en perfekt munnfull! Slik gjør du det.

Gode burgere går aldri av moten. Heldigvis er det ikke så vanskelig å få til! 

Thomas Høe mener hemmeligheten bak en skikkelig god burger er like enkel og ujålete som burgeren i seg selv. Du trenger de riktige råvarene, og du må sette dem sammen i riktig rekkefølge. 

Thomas er butikkslakter, medlem av MENY-Lauget og lidenskapelig opptatt av god mat. I sommer gleder han seg til å skape sommerens beste burger.

Velg riktig burger

Thomas mener utgangspunktet er selvfølgelig en god burger, og her har Angusburgeren det som skal til.

Angusburgeren er grovkvernet og har akkurat riktig mengde fett – noe som gjør den saftig og gir masse deilig smak når den grilles.

Angusburger – vår beste hamburger

Angusburger – vår beste hamburger

Ingenting slår grillmat om sommeren, og en saftig burger med luftig brød og frisk salat blir aldri feil! Den perfekte burgeren er laget av norsk Angus med nøyaktig 22 prosent fett, og du får den bare hos MENY.

Løft burgeren med riktig tilbehør

- Luftig burgerbrød er også et must for å lykkes. Brioche er både luftig og litt søtt, og blir best når du legger det på grillen rett før du skal sette sammen burgeren, forteller Thomas.

I tillegg er det viktig med en sprø salat og smakfulle grønnsaker. Crispisalat, isbergsalat, agurk, tomat, sylteagurk og løk i ulike varianter passer godt på alle burgere.

Husk det gode tilbehøret:

En burger kan enkelt løftes fra helt ordinær til en smaksopplevelse utenom det vanlige med enkle grep En burger kan enkelt løftes fra helt ordinær til en smaksopplevelse utenom det vanlige med enkle grep

Prøv spennende smaker på sauser og ost

Selve nøkkelen til suksessen ligger i de litt spennende og kanskje uvante smakene. 

– Bruk litt ekstra på ost, ketchup, sennep og saus, forteller Thomas mens han setter sammen burgeren.

Osten Monterey Jack Cheddar fra Sticky Fingers har god smak og suveren smelteevne, og løfter burgeren til nye høyder. Det samme kan man si om sennepen American Yellow Mustard fra Sticky Fingers, som har et hint av hickoryrøyk.

Slik får du mer smak på sommermaten

Slik får du mer smak på sommermaten

Er du lei ketchup, sennep og en smakløs dressing som eneste tilbehør til grillmaten? Du er ikke alene. Derfor har MENY flere sauser med spennede smaker. I sommer er det chili, røyk og tropiske smaker som gjelder!

Slik setter du sammen den perfekte burgeren

  1. Start med en god saus, for eksempel "American Yellow Mustard" fra Sticky Fingers.
  2. Tomat og frisk salat skal under selve burgeren.
  3. Stek eller grill angusburgeren 1-2 minutter på hver side på høy varme. Etterstek på lav varme, slik blir den ekstra saftig.
  4. Legg 1-2 skiver cheddar på burgeren de siste to minuttene.
  5. Topp med sprøstekt bacon og rikelig med sprøstekt løk.
  6. Avslutt med brioche hamburgerbrød.

Husk dette til burgeren: