Slik lager du julekort, bordkort og pakkelapper til jul

Slik lager du julekort, bordkort og pakkelapper til jul

Ingenting er vel koseligere enn julegaver pyntet med hjemmelagde pakkelapper, selskap med selvlagde bordkort eller julekort i posten laget med omsorg. Se våre tips!

Det trenger verken å være dyrt eller vanskelig å lage julekort og pakkelapper. Bruk det du allerede har liggende, så får du helt unike julekort og pakkelapper - uten å måtte kjøpe.

Hva trenger jeg til hjemmelagde julekort og pakkelapper?

Et godt utgangspunkt er å ta en titt på hva man allerede har hjemme. Har du gamle juleduker som kan klippes opp, silkebånd liggende fra i fjor, knapper fra diverse avlagte klær, perler og stener fra smykker som du ikke lenger bruker, rester av gammelt julepapir, glansbilder, glitter, klistremerker, det meste kan brukes.

En tur i hobbybutikken for å spe på med materiale kan gi inspirasjon og ideer.

Bordkort trenger ikke koste mye tid eller penger å lage, men likevel bli fantastisk bordpynt! Bordkort trenger ikke koste mye tid eller penger å lage, men likevel bli fantastisk bordpynt!

Dette trenger du:

  • Lim (både limstift og tube)
  • Saks, gjerne en som klipper ulike kantmønstre.
  • Julepapir eller papp, filt, tøy eller silkepapir. Vær kreativ!
  • Tusjer og penner i forskjellige farger, gjerne med glitter.
  • Pynt som perler, glitter, knapper, paljetter, bånd, hyssing, krydder, silkebånd, kongler, nøtter, granbar, tørket frukt etc.

Slik gjør du det:

Avhengig av om du skal lage til-og-fra-lapper, bordkort eller julekort, kan du variere størrelsen og formen. Velg papp eller papir som er tykt nok til å holde formen og ikke går i stykker.

Du kan kjøpe papp i ulike farger, eller du kan dekke papp med stoffer, silkepapir eller julepapir av ulike farger og mønstre. Kombiner gjerne ensfarget med mønstret, det er stilig. 

Kule pakkelapper med naturelementer! Kanskje du har noe liggende du kan bruke? Kule pakkelapper med naturelementer! Kanskje du har noe liggende du kan bruke?

Vurder å bruke en saks som gir ulike fancy og fine border på kortene. Dette får du enkelt tak i din nærmeste hobbybutikk.

Bruk gjerne pepperkakeformer eller andre former som du tegner og klipper etter. Du får også kjøpt figurstanser i hobbybutikken som enkelt kutter til figurer i pappen eller stempel med ferdige buskap hvis håndskriften ikke gjør susen.

Kanelstenger lukter fantastisk og er flotte bordkortholdere! Kanelstenger lukter fantastisk og er flotte bordkortholdere!

Gode tips til gjennomføringen

Bruk et hobbylim som fester godt. Limstift passer bra til papir, mens tubelim passer til stoffer og filt. Ikke bruk for mye lim, da blir det fort klumpete og flekkete.

Silkebånd passer fint som border på kort og navnelapper. Du kan også knyte sløyfer som du limer på kortene. Knapper og paljetter fungerer fint som julepynt på et tegnet juletre. Silkebånd kan også brukes som snor til pakkelapper hvis ikke du bruker den tradisjonelle hyssingen.

Glitter er fint å bruke på figurer og julebudskap. Tegn et juletre, eller skriv et hyggelig julebudskap, pensle litt lim over og dryss glitter på. Små julekurver kan også limes på kortene

Skal du ha granateple til en rett etter selskapet? Bruk dem som bordkortholdere i mellomtiden Skal du ha granateple til en rett etter selskapet? Bruk dem som bordkortholdere i mellomtiden