Slik planlegger du julen

Slik planlegger du julen

Julen blir bedre når du stresser ned og nyter øyeblikkene. Med god planlegging senker juleroen seg raskt. Her er våre 5 tips for en rolig førjulstid.

Det er mye som skal ordnes på kort tid, og det er lett å la stresset ta overhånd. Julen har dessverre blitt en stressende høytid for de fleste.

Dersom man tar seg tid til å planlegge på forhånd, kan man senke skuldrene og nyte førjulstiden.

1. Bli ferdig med julekakene tidlig i desember

Bak selv, eller kjøp ferdig. Baker du julekakene allerede tidlig i desember har du noe godt å knaske på frem til julaften.

Småkaker kan også uten problem fryses i 2-3 måneder uten at smaken forringes. Er du ute i god tid, kan du fryse kakene og ta dem ”ferske” opp av fryseren.
Å bake alle syv slag rett før julaften blir ofte en stressende opplevelse. Begynn heller tidligere i desember! Å bake alle syv slag rett før julaften blir ofte en stressende opplevelse. Begynn heller tidligere i desember!

Også mørdeig kan fryses. Godt innpakket mørdeig holder seg fint i fryseren et par måneder. Da har du alltid deig klar for hånden og kan overraske med nystekte kaker til uanmeldte gjester i adventstiden og romjulen.

2. Ta julevasken midt i desember 

Sett av en dag med hele familien til julerengjøring i huset. Lag en plan for hvem som skal gjøre hva, sett på med noe fengende musikk og gå i gang.

Tar du den store julerengjøringen tidlig, trenger du kun vedlikeholde det til gjestene kommer. 

Den store julevask-guiden

Den store julevask-guiden

På tide å ta julevasken? Vi har samlet våre beste tips og anbefalte produkter for å få unna den store julevasken unna i en fei!

3. Få litt hjelp med maten

Ikke alt trenger å være hjemmelaget til enhver tid. La noen andre gjøre jobben for deg! Planlegg hva du tenker å lage selv, og hva du kan ta i mot hjelp til.

I MENY får du ferdige retter laget fra bunnen som gjør at middagen er unnagjort på få minutter. Da blir hverdagsmiddagene fram mot jul litt mindre stress, og litt mer kos.

Kvalitetsmiddag på 1-2-3:

Spør våre matarbeidere! Vi hjelper deg mer enn gjerne. Spør våre matarbeidere! Vi hjelper deg mer enn gjerne.

Du finner også ferdige julekaker som smaker like godt som de du lager selv, ferdige sauser og alt av tilbehør til julemiddagen. I tillegg får du kjøpt ferdigstekt ribbe.

Emblem
Spør matarbeiderne i ferskvaredisken, de hjelper deg gjerne med hva du måtte trenge til jul!

4. Finn fram oppskriftene i god tid

Hva trenger du egentlig for å lage den perfekte ribbetallerkenen? Hvor mye lutefisk skal du beregne per person? Hvor mange blir dere på julekvelden?

Les oppskriftene grundig, og skriv ned hvor mye du trenger av hva. Les også hele oppskriften en gang til før du går i gang med selve matlagingen. 

Tradisjonell ribbetallerken

Vi har alle oppskriftene du trenger

Er det noen oppskrifter du ikke har, eller skal du servere noe nytt? Vi har alle oppskriftene du trenger til både julematen, julekakene, dessertene og tilbehøret. 

Emblem
Visste du at du kan lagre oppskriftene våre? Klikk på hjertet i høyre hjørne av oppskriften for å ta vare på den til senere.

5. Planlegg julehandelen

Det er ofte mye som skal i hus til jul, og en god handleliste er et must. Vil du planlegge i god tid kan du lage en egen handleliste på Min Side. Denne kan du også dele med flere, og endre på fram til du har lagt til alt du trenger. 

  • Planlegg hva du trenger når, og om noe kan gjenbrukes eller bli gode restemiddager.
  • Se over hva du allerede har i skap og kjøleskap så du ikke kjøper dobbelt opp av noe du hadde fra før av.
Lag din egen handleliste her
Emblem
Planlegg hva du kan handle inn allerede tidlig - som drikkevarer - og hva det lønner seg å kjøpe ferskt rett før jul.
Planlegg innkjøpene og handle varene på nett. Å få varene levert på døra sparer dyrebar tid i en hektisk juletid. Planlegg innkjøpene og handle varene på nett. Å få varene levert på døra sparer dyrebar tid i en hektisk juletid.

6. Handle på nett og få julematen levert hjem

Det er hektisk rett før jul, så hvorfor ikke la andre ta seg av handlingen for deg?

Vi leverer fram til 23. desember, og leverer hver søndag fram til jul. Da har du en ting mindre å tenke på før julen ringes inn. 

Se når vi leverer i julen