7 sorter epler til jul

7 sorter epler til jul

For mange er epler et viktig innslag til jul og den ellers så tunge julematen. Helt nord i Italia finner vi landets største provins, Syd-Tirol. Her dyrkes det mange kaller Europas beste og søteste epler – epler MENY sikrer deg til jul.

Eplene fra Syd-Tirol er ekstremt gode, noe som blant annet skyldes kalde alpenetter og varme, solfylte dager. I området dyrkes mange forskjellige eplesorter med ulik smak, skall og sødme.

Jo lenger de henger før innhøsting, desto søtere blir smak og aroma!

Enten det er Halloween eller jul, så er glaserte epler noe for enhver gane. En idé også til barneselskap. Enten det er Halloween eller jul, så er glaserte epler noe for enhver gane. En idé også til barneselskap.

Kan brukes til alt

Epler er supert tilbehør til mye mat – de kan kokes, stekes, grilles, syltes og ikke minst serveres rå. Og ikke minst er epler er supersunt og har viktige antioksidanter, vitaminer og kostfiber – men mye av dette sitter i skallet, så det må spises!

 

Syv sorter til jul

Vi selger syv ulike sorter fra Syd-Tirol til jul, én grønn, én gul og fem røde. Vår favoritt heter Ambrosia. Den kan du bruke til alt – matlaging, baking, til ostefat, i matpakken og ikke minst til fruktsalat. 

Her kan du lese mer om våre syv julesorter:

 

Ambrosia

Et særdeles sprøtt og saftig eple med en fantastisk aroma. Fruktkjøttet holder seg hvitt lenge etter oppskjæring og er derfor perfekt i fruktsalater, på ostefat og i matpakka.

Alpe Golden

Et eple med en varm aroma og en perfekt balanse mellom det friske og søte. Eplet er herlig å spise som det er, men egner seg også godt til for eksempel kakebaking.

Red Delicious

Søtt, sprøtt og saftig. Det perfekte spiseeple. Men det er også godt til mye annet. Det søte, men faste fruktkjøttet er nydelig sammen med rosiner, nøtter og kanel.

Royal Gala

Har et sprøtt fruktkjøtt, og en smak som er søt og aromatisk. Dette er et populært spiseeple, men passer også i kaker og desserter og til eplemos og chutney.

Kanzi

Et økologisk eple med en velbalansert syrlig smak, og duggfrisk aroma. Det faste, lett syrlige og sprø eplet passer i salater, sammen med ost, og i eplekake.

Granny Smith

Frisk og syrlig på smak. Siden dette eplet inneholder mye syre, bidrar det til å tilføre maten en herlig friskhet. Dessuten holder eplet lenge på fargen.

Pink Lady®

En perfekt balanse mellom sødme og syrlighet. Pink Lady® er et kommersielt navn og det stilles strenge kvalitetskrav for å bruke navnet. Perfekt som spiseeple, men kan også brukes til steking og baking.