Rester av julemat
bilde av embelem

Rester av julemat

Det blir ofte mye julemat til overs etter julens mange deilige julemiddager. Mye kan gå rett på frokostbordet dagen derpå som tilskudd i den tradisjonsrike julefrokosten, men hva gjør man med resten? 

Her er våre beste tips, oppskrifter og inspirasjon til hvordan du kan bruke opp restene av julematen.

Rester av pinnekjøtt

Det er fort gjort at det blir litt til overs. Kanskje noen er småspiste, eller man tok med en pakke ekstra - for sikkerhets skyld. 
Den gode nyheten er at pinnekjøtt kan brukes til mange spennende retter! Her er et utvalg av våre favorittoppskrifter

Visste du at pinnekjøtt passer perfekt i gryter og supper? Det salte kjøttet gir en fantastisk smak! Har du mye pinnekjøtt til overs, kan disse gå i en deilig gryte istedenfor grytekjøtt.

Rester av kalkun

En helstekt kalkun er mat til mange personer, og det er ikke uvanlig å sitte igjen med rester. Kalkun er perfekt til salater, på brødskiven og kan enkelt varmes raskt opp for en kjapp middag. 

Kast mindre mat

Vi kaster mye spiselig mat, og ofte fordi man ikke helt vet hva man skal gjøre med restene. 
Et tips er å gjøre noe annerledes med restene, så du slipper å spise julemiddag i en uke i strekk.
Nye, spennende kombinasjoner og en liten vri på julematen kan gjøre restematen til festmat!

Bruk opp julekakene

Julekaker som pepperkaker og serinakaker tåler å oppbevares lenge i luftett beholder. Smultringer og kransekake kan fryses om du har mye igjen. Hvis du vil bruke opp restene, har vi flere gode tips og oppskrifter