5 gode tips til fårikål Se video

5 gode tips til fårikål

Hva er vanlig koketid på fårikål og hvordan oppbevares rester av fårikål? Her er 5 gode tips til perfekt fårikål.

Det finnes mange gode grunner til å invitere til fårikållag. For deg som skal lage retten er det enkelt fordi den nærmest lager seg selv, det blir lite oppvask og det er nærmest umulig å feile. Retten gjør vertskapet fri for prestasjonsangst!

Fårikål kan serveres rett fra gryta rett på bordet og er det perfekte valg når du skal ha mange gjester til uformell fest. 

Kjøp alt til fårikål hos MENY:

Fem tips om fårikål:

1. Koketiden varierer

Det er forskjell på koketiden avhengig av hvilken type kjøtt du velger. Du må beregne litt lenger koketid hvis du velger sauekjøtt eller lammekjøtt med mye fett. Uansett skal fårikålen koke i minst 2,5 timer. 

2. Heller for mye enn for lite

Kok fårikålen litt for lenge enn litt for lite. Du ser den begynner å bli ferdig når kålen er lett brunlig, da den har trukket til seg nok smak og fårikålen blir skikkelig god. Mange tar den av for tidlig fordi de vil at kålen skal se «pen» ut, altså at kålen fortsatt er grønnlig.

3. Tykkere saus

Om du vil ha en litt tykkere saus, kan du strø 2 ss hvetemel mellom lagene av kjøtt og kål før koking.

Både øl, hvitvin og musserende er gode drikkevalg til fårikål. Skal du invitere til en skikkelig festkveld, passer champagne også svært godt til.

4. Lag den dagen før

Fårikålen blir aller best dersom du koker den dagen før du skal servere den slik at smaken får "satt" seg. Når fårikålen er kald kan du lett fjerne fettet som legger seg som et lokk på toppen av gryten.

5. Oppbevar restene riktig

Ble det rester? Fårikål smaker gjerne bedre dagen etter, men det er viktig at du avkjøler og oppbevarer den på riktig måte, slik at kålen ikke begynner å gjære. Vent til all fårikålen er avkjølt før du legger lokk på kjelen og setter den i kjøleskapet. Når du skal varme den opp igjen gjør du det på komfyren på lav varme.

Inviter til fårikållag med venner og familie. Inviter til fårikållag med venner og familie.

Visste du at.. fårikål er Norges nasjonalrett og har eget politi og politibil som passer på at ingen tuller med oppskriften og tilberedningen?

Alt du trenger til fårikållaget

Alt du trenger til fårikållaget

Fårikål er noe av det enkleste du kan lage, og perfekt å invitere gjester på. Her får du triksene som gjør fårikålen helt perfekt, gode tips til drikke og tilbehør. Vi har samlet varene du trenger, og deler vår beste fårikåloppskrift.

Retten har festivaler flere steder i landet, innehar flere verdensrekorder både i volum og i grytestørrelser, og er den matretten som får størst medieomtale hver høst. 

Klassisk oppskrift på fårikål