Sunnere snacks med god samvittighet

Sunnere snacks med god samvittighet

Det er viktig å kose seg, og det finnes mye sunn snacks som er utrolig god og enkel å lage. Her har vi samlet oppskrifter på enkel snacks som du kan spise med god samvittighet.

Snacks trenger ikke være usunt, og det er mye god snacks man kan lage selv om man er litt ekstra fysen på noe godt.

Krydrede stekte kikerter

Stekte eller ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. De serveres søte, salte og hotte, og krydres med smaker fra hele verden. 

Siden kikerter lett tar til seg smak er det muligheter for å eksperimentere seg fram til sin egen favoritt. Krydre dem med ditt favorittkrydder, eller bare salt og pepper. 

Mangler du noe?

Lag snacksen i litt større porsjoner og legg til side, så har du alltid litt sunnere snacks i skapet når lysten melder seg!

Enkle chips av rotgrønnsaker

Grønnsakschips er kjapt og enkelt, og du kan bruke det du har liggende av rotgrønnsaker. Prøv jordskokk, rødbet, søtpotet eller gulrot!

Prøv disse i chipsform:

Saftige gulrotmuffins med skinke

Hvis du skal ut på tur er det godt å ha med seg noe fristende. I stedet for den vanlige matpakken er det gøy å eksperimentere litt!

Grove og saftige gulrotmuffins med litt røkt skinke er enkle å tilberede og gode på smak. Ta gjerne med barna i matlagingen, muffins er populært i alle aldersgrupper.

Muffins kan enkelt gjøres sunnere ved å tilsette grovere mel, havregryn og mer grønnsaker. Det beste av alt er at det fremdeles er en saftig og god muffins!

Har du alt du trenger?

Smakfulle eple- og pærechips

Selv om både eple og pære er godt å spise som de er, er det en god idé å prøve disse tørket. Et friskt og godt alternativ til den vanlige potetchipsen! Disse går kjapt å lage og er en favoritt hos barna. 

Husk ferske epler og pærer:

Sprø grønnkålchips

For en litt annerledes lørdagskos er kanskje grønnkål noe du kan vurdere. Sprø grønnkålchips er et knasende godt og et litt sunnere alternativ til den klassiske chipsen!

Grønnsaker med pestodipp

En klassiker på snacksfronten! Lag en smakfull tomatpesto til grønnsakene, eller server med kesam med dippmiks eller hakkede urter oppi. Perfekt snacks å kose seg med foran TV-en.

Pannekaker med squash

Lag saftige pannekaker med squash! De er søtere enn du tror, og med litt mynte i røren er dette pannekaker du kan spise om og om igjen. Server med en spennende chutney eller kesam.

Sitrussalat med mørk sjokolade

Lag en enkel og frisk fruktsalat med appelsin, grapefrukt, klementin og annen sitrus. Riv over mørk sjokolade for litt ekstra snacksfølelse. 

Denne sitrussalaten er minst like god til dessert! 

Hvis du bare må ha sjokolade, bør du velge den mørkeste du finner - minst 70% kakao. Mørk sjokolade inneholder nemlig også flere gode næringsstoffer.