Julens beste Matskatter fra Buskerud

Julens beste Matskatter fra Buskerud

I Buskerud ystes det spennende, prisbelønte oster, tradisjonsmat og økologiske spekepølser. Dette er Matskattene du bør prøve fra Buskerud!

Høyt i Hemsedal lager Himmelspannet ost som smelter i munnen og på Ask gård ruller de ut spekemat med fantastisk smak.

Buskerud byr på mye annet godt, blant annet myke lefser fra Hallingdal. Smak på en Matskatt til jul, du også. Ta den med hjem eller gi en smaksrik gave til noen som er glad i god mat.

Høyt i Hemsedal lager Himmelspannet ost som smelter i munnen Høyt i Hemsedal lager Himmelspannet ost som smelter i munnen

Raudberg og Solglad fra Himmelspannet

Raudberg fra Himmelspannet er en rødkittost ystet på økologisk kumelk. Osten har mild smak og smelter både i munnen og på pizza.Solglad er ystet av ku og geitemelk, og ble tildelt "Super-Gull" under World Cheese Awards 2023. Osten har en rund og syrlig smak som gjør den lett å like.

Himmelspannet - Hemsedal

Himmelspannet - Hemsedal

Oster ystet på melk fra ku og geit som har beitet mellom mektige fjell i Hemsedal

Tradisjonsmat fra Hallingkost

Småmat og lefsekling er Buskeruds nasjonalrett, og er tradisjonsrik festmat! or at småmaten skal regnes som fin, så må alle biter være like store som ertene og kraften må være klar.

  • Småmat er festmat i Hallingdal! Små terninger av gulrot, potet og kjøtt i en deilig kraft. Varm opp og server!
  • Lefsekling er like god med smør og sukker til kaffepausen, som til rakfisken. Den serveres også til småmaten. 

Hallingkost - Hallingdal

Hallingkost - Hallingdal

Tradisjonell festmat med lange tradisjoner.

Oster fra Eiker gårdsysteri

Tett oppunder skaukanten mot Holtefjellet på grensa mellom Øvre Eiker og Flesberg kommune finner du Eiker Gårdsysteri. Der har det unge paret Ida og Even overtatt driften etter gründerne Signe R. Dalen og Anne Marie Sando, og holder samme høye standard.

Kyrne som leverer den fine melken fortjener gode forhold Kyrne som leverer den fine melken fortjener gode forhold

Eiker Camembert og Holtefjell er begge oster som passer godt til julens gode frokoster.

  • Eiker Camembert har mild smak som utvikles ved modning og smaker supergodt sammen med litt honning.
  • Holtefjell er en fastost du får du i flere modningsgrader fra den milde unge som er modnet i 3-6 måneder til XO som er modnet i mer enn et år.

Eiker Gårdsysteri

Eiker Gårdsysteri

Melk fra glade kuer blir ost i verdensklasse.

Spekepølser ASK Gård

Pølsemakerne hos ASK på Ringerike lager prisbelønte økologiske spekepølser med mye smak. God som snacks, perfekt på pizza og til julefrokosten.

Pølsemakerne hos ASK på Ringerike lager prisbelønte økologiske spekepølser med mye smak.
  • Slegge er en økologisk chilisalami med chili, cayenne, tre typer sort pepper. En sterk og fyldig spekepølse med en avrundet balanse.
  • Passe er en økologisk fennikelsalami med grønn pepper. En av våre best-selgere. En klassisk salami tuftet på den Italienske fennikel salami men med vår egen vri.

ASK Spekehus

ASK Spekehus

På ASK Spekehus ved Jevnaker, et lite steinkast fra gården hvor alt startet lages deilig spekemat inspirert av italienske tradisjoner, mild og sterk pizzasaus og frossenpizzaene Slegge og Jåla som holder restaurantkvalitet.