Julens beste Matskatter fra Østfold Se video

Julens beste Matskatter fra Østfold

I Østfold finner du en frodig kystlinje, vaker skjærgård, tett skog, kulturlandskap, og ikke minst mye lokalprodusert kvalitetsmat. Her er våre favoritter du bør prøve til jul.

Tyttebærene til julemiddagen får du fra Askim Frukt- og Bærpresseri, Ek Gårdskjøkken sørger for desserten og lager crème brûlée av egg fra egen gård.

Til julefrokosten er det godt med Olivias sild. Julen blir ikke den samme uten god lokalmat. Prøv en smaksrik Matskatt til jul, du også! 

Røkelaks fra Troll

  • Pepperlaks
    Varmrøkt pepperlaks fra Troll Salmon har en mild smak av pepper, salt og røk. Den er like god i en sandwich som til pasta.
  • Røkelaks i skiver
    Røkelaks fra Troll Salmon kjennetegnes av en karakteristisk, mild og lite salt smak. Kaldrøking med flis fra bøk gir en dempet røksmak.
Familiebedriften startet i 1987- i idylliske Engelsviken, og er i dag en av de fremste foredlingsbedriftene for laks og ørret. Familiebedriften startet i 1987- i idylliske Engelsviken, og er i dag en av de fremste foredlingsbedriftene for laks og ørret.

Troll Salmon - Vestby

Troll Salmon - Vestby

Førsteklasses fiskeprodukter fra Vestby. Familiebedriften startet i 1987- i idylliske Engelsviken, og er i dag en av de fremste foredlingsbedriftene for laks og ørret.

Saft, syltetøy og dessertsaus fra Askim frukt- og bærpresseri

Frukt og bær har en sentral rolle til jul. En deilig eplemost passer godt til fet julemat, og rørte tyttebær serveres selvsagt med ribba, pinnekjøttet eller en saftig skinkestek. Her er våre julefavoritter fra Askim frukt- og bærpresseri.

  • Kirsebærsaus
    Smakfull kirsebærsaus klar til bruk. Laget av norske kirsebær og passer perfekt til riskrem, på is, ostekake, brownies eller andre desserter. Sausen er glutenfri.
  • Solbærgele
    Solbær er små vitaminbomber. Geléen er laget av ren råsaft fra søte, modne solbær, tilsatt sukker. Glimrende følge til viltkjøtt, patéer, all slags ost og gjerne som pålegg.
  • Rørte tyttebær
    Et luftig og velsmakende tyttebærsyltetøy til hverdag og fest. Perfekt til kjøttmiddagen og godt som pålegg.
  • Eplemost
    Eplemosten er filtrert, ren og usukret råsaft fra norske, saftige epler, med en gylden farge. God som den er eller blandet med litt vann eller kullsyrevann.

Askim frukt- og bærpresseri

Askim frukt- og bærpresseri

Ren saft rett fra nabolaget i Østfold, med fokus på tradisjon og kvalitet.

Crème brûlée fra Ek Gårdskjøkken

På Ek Gårdskjøkken lages klassisk crème brûlée av egg fra hønene på gården. Desserten håndlages og selges i terrakottaskåler.

 På Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad er det drevet jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner.  Nå driver Lars Erik Ek gården sammen med foreldrene, Ingrid og Joar som kjøpte gården i 1988. På Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad er det drevet jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå driver Lars Erik Ek gården sammen med foreldrene, Ingrid og Joar som kjøpte gården i 1988.

EK Gårdskjøkken - Onsøy

EK Gårdskjøkken - Onsøy

Lilla rosenkål, desserter og sauser av egne egg, mer hjemmelaget blir det ikke - Østfold

Eplemost fra Dyre Gård

Gårdspresset eplemost fra Dyre Gård. Eplene sorteres og presses etter sort. Det gir eplemosten ren og karakteristisk smak.

Olivias Sursild

Sildebitene er kuttet i delikate biter og marinert i krydder, med løk og fersk dill. Perfekt til julefrokosten.

Olivias Hjemmelagde ønsker ikke å være størst og billigst, men å være de beste på å produsere sild og salater av ypperste kvalitet. Olivias Hjemmelagde ønsker ikke å være størst og billigst, men å være de beste på å produsere sild og salater av ypperste kvalitet.

Olivias hjemmelagde - Manstad

Olivias hjemmelagde - Manstad

En deilig serie med sild og potetsalater hvor bare det beste er godt nok.