10 matskatter du må prøve i høst
1. Klippfisk i biter, ferdig utvannet, fra Dybvik
Dybvik er lidenskapelig opptatt av klippfisk, både det tradisjonelle produktet og moderne, effektive løsninger.
Klippfisk i biter er ferdig utvannet og uten skinn og ben. Den passer ypperlig til gryter, steking og enkel bacalo til hverdags. Når du slipper å vanne ut klippfisken, er det bare å blande sammen ingrediensene og sette formen inn i ovnen der den passer seg selv.
Enkelt, godt og nesten hjemmelaget!
2. Inderøysodd fra Inderøy slakteri
Denne klassikeren slår aldri feil. Med ekte håndverkstradisjoner fra Inderøy, og en oppskrift som har gått i arv siden 1938, er det få som kan sodd bedre enn Inderøy Slakteri.
Sodd er godt hele året, men ekstra godt om høsten, når været veksler og man vil at maten skal varme.
3. Småpoteter fra Bjertnæs & Hoel
Få råvarer kan tilberedes på så mange ulike måter som poteten. Uansett hva som er din favorittmetode, har du et smakfullt utgangspunkt med Morenepoteter fra Bjertnæs & Hoel. Selv anbefaler de å bake dem i ovnen, gjerne sammen med olivenolje, hvitløk, honning og krydder.
4. MENYs potetsalat med Nýr
Gjør det enkelt for deg selv! Kjøp ferdig potetsalat til dagens lunsj eller middag.
Potetsalat er supergodt tilbehør til både roastbiff, spekemat, stekt eller røkt fisk og pølser. Vår er laget med gode norske poteter og den spennende ferskosten Nýr fra Grøndalen gård. Nýr er laget av fersk økologisk melk og gir potetsalaten en frisk og lett syrlig smak.
Vi lover den vil falle i smak hos både små og store ved middagsbordet!
5. Havregryn av svarthavre fra Den sorte havre
På et lite knippe utvalgte gårder i Våler i Østfold dyrker bøndene en helt spesiell havresort som heter Svarthavre. Urkornet svarthavre inneholder mer umettet fett og mindre karbohydrater enn den vanlige hvite havren, og gir fantastisk havregryn.
Havregrynene får du både som lettkokte og steel cut. Vanlig havregryn er valset, mens steel cut betyr at kornet er kutte.
Begge variantene kick-starter dagen når du spiser dem til frokost!
6. Ferske urter fra Skjærgaarden gartneri
Hjemmelaget salsa til fredags-taco med frisk koriander, kokte nypoteter med smør og massevis av finhakket persille, lam i dill! Lite løfter smaken som friske urter. Hos Skjærgaarden gartneri dyrkes urtene på friland - i levende matjord, i de solrike skråningene ned mot Oslofjorden. Det gir vekster av høy kvalitet som setter en ekstra spiss på maten.
7. Pepperlaks fra Troll Salmon
I Vestby holder Troll Salmon til, med sin opprinnelse fra Engelsviken utenfor Fredrikstad. Familiebedriften spesialiserer seg innenfor laks- og ørretprodukter av ypperste kvalitet.
Et av stjerneproduktene er varmrøkt Pepperlaks som er godkjent som «Spesialitet fra Norge». Laksen har en mild smak av pepper, salt og røk fra bøkeflis. Bruk laksen i kremet pasta, wraps eller friske salater – eller la den skinne som hovedrett.
8. Kyllingconfit fra Lerstang
På Lerstang gård i Vestfold går kyllingene fritt, og fokuset er på dyrevelferd. Her finner du såkalt saktevoksende kylling som har fri tilgang til 100 % soyafritt fôr og som spiser seg mette når de ønsker det. Matskatten Kyllingconfit er langtidsskokt kyllinglår med urter og krydder, som garantert blir smaksrik og saftig ved tilberedning.

9. Økologisk Gårdsmjølk fra Rørosmeieriet
Iskalde vintre, et unikt jordsmonn og en bærekraftig gårdsdrift er oppskriften på en av landets mest smaksrike melk.
Rørosmeieriet produserer en søt og fyldig gårdsmelk som ikke er homogenisert. Derfor har melken et naturlig fløtelag på toppen, så husk å vende kartongen før bruk. Nærings- og fettinnholdet varierer også med årstidene, og melken er kommer kun fra økologiske gårder i Røros-traktene.
10. Edelløk fra Holm gård
Når løk foredles hos Holm gård, er målet at du raskt og enkelt kan lage gode retter og skape nye spiseopplevelser med smaken i høysetet.
Matskatten Edelløk har en herlig friskhet. Klimaet i Vestfold er nemlig helt ideelt for løkdyrking. Resultatet er en mild og god smak, og løken – både rød og gul som kommer ferdig skrellet – egner seg spesielt godt i salater og som sprø topping. Prøv den også syltet, karamellisert eller ovnsbakt sammen med høstens mange rotgrønnsaker.