Sterling kveite - Ryfylket Se video

Sterling kveite - Ryfylket

Deilig gourmetfisk fra det friske Rogaland.

Sterling Kveite oppdrettet i de kalde, klare og dype fjordene i Ryfylke er blitt en favoritt i restauranter og ved spisebord over hele verden.

I det vitale Rogaland produseres det kveite fra Sterling Kveite med et saftig og hvitt kjøtt og en utsøkt smak som utfyller aromaen til andre ingredienser. Sterling White Halibut AS er et fullintegrert kveiteoppdrettsselskap med hovedkontor på Hjelmeland i Ryfylke, og ble etablert 19. april 2001.

- Vi har et eget klekkeri i Rørvik, påvekstanlegg i Vindafjorden og sjøanlegg og salg i Hjelmeland. De 37 medarbeiderne er de fremste innenfor sine fagfelt, og bidrar sterkt til at vi ukentlig leverer førsteklasses Sterling Kveite til krevende kunder over hele verden – i hovedsak Norge, Storbritannia, USA og Tyskland, samt metropoler over hele verden, sier administrerende direktør Magnus Skretting.

En fisk full av proteiner og vitaminer

Kveite er en flyndrefisk som gir en tykk filet med en jevn tykkelse over det hele. Den har et hvitt, fast kjøtt med en særegen flakstruktur, og har dessuten en stor beinstruktur som er enkel å fjerne. Dette gjør den perfekt for nyskapende matlaging – med et fullstendig beinfritt måltid som resultat.

Kjøp Sterling Kveite hos MENY

For å få best mulige resultater har Sterling Kveite egne yngelanlegg innendørs, der kveiten tilbringer den første levetiden under beskyttende forhold med store mengder friskt sjøvann. Her har hver enkelt kveite til og med sitt eget ”bo-område”. Etter hvert flyttes fisken til åpne merder i utvalgte fjordområder. Bo-området utvides etter størrelsen på fisken, som gir kveiten rikelig plass til å bevege seg og til å hvile.

Sterling Kveite oppdrettes i kaldt, krystallklart vann i de dype fjordene i Ryfylke i Rogaland. Her får oppdrettsanleggene en stadig strøm av kaldt, klart sjøvann som bidrar til optimale vekstforhold. Det stelles godt med kveiten i fire til fem år før den endelig er klar til servering.

Fisken er lett å tilberede, og er svært anvendelig og næringsrik. Kveite er en fisk som er full av proteiner og vitaminer, og har et høyt innhold av omega 3-fettsyrer.

- Sterling Kveite er ideell som basis for ulike retter, som grilling, steking, koking og baking i ovn, sier Magnus.

Sterling Kveite kan spores gjennom hele livet. Kontrollsystemet overvåker produksjonen fra egg til ferdig fisk, og i hele prosessen registrerer vi opplysninger om fôr, klassifisering, vekt, fettinnhold, høsteresultater, helseforhold og fiskedødelighet.

- Vi avdekker risiko knyttet til mattrygghet og håndterer mulige farer i alle produksjonstrinn helt fram til levering. Dermed sikrer vi full sporbarhet og mattrygghet gjennom hele verdikjeden, sier Magnus.

Gudefisken

I myter og legender gjenspeiles den spesielle rollen den norske kystbefolkningen har tillagt kveiten i uminnelige tider. I bosettinger fra steinalderen finner vi helleristninger som er mer enn 10 000 år gamle, noe som gir et bilde på hvor høyt våre forfedre verdsatte kveiten. Den ble ansett som hellig og ble kalt ”gudefisken”.

Kveiten ble betraktet som en legemliggjøring av den kloke, vennlige og blonde guden Balder. Tradisjonelt har man servert kveite ved spesielle anledninger som bryllup og jul, og også i dag har denne fisken en spesiell plass i den norske kystbefolkningens hjerter.

Sterling Kveite får du, eller kan du bestille, i alle MENY-butikker.