Balsfjordost - Storsteinnes

Balsfjordost - Storsteinnes

Med geitemelk fra lokale geitebønder og lange ystetradisjoner, lages Balsfjordost i naturskjønne omgivelser.

TINE Meieriet Storsteinnes ligger idyllisk til i Balsfjord kommune i Troms og Finnmark. Her produseres den tradisjonsrike Balsfjordosten av geitemelk fra lokale geitebønder rundt Lyngsalpene.

I kontrast til den ville og tøffe naturen i området er smaken på Balsfjordosten mild, rund og god.

Balsfjord er et idyllisk geiteparadis med bratte lier. Her finner også mye spennende mat! Balsfjord er et idyllisk geiteparadis med bratte lier. Her finner også mye spennende mat!

Et av områdene med flest geiter

Balsfjord er et av de områdene i Norge med flest geiter. Her holder blant annet geitebonde Marianne Lian til, som driver en gård med litt over 100 geiter.

Jeg tror dette området er kjempefint å være geit i, med bratte lier som de liker å gå i og masse deilig mat.

Den ferske geitemelken transporteres rett til TINE Meieriet Storsteinnes som ble etablert allerede i 1925. De ansatte på meieriet er spesielt stolt over at de har sin helt egen ost, som kun produseres akkurat her. Som de selv sier – vi har verdens beste Balsfjordost.

Ann-Inger og Arnold Kjoshaug har lang erfaring med Balsfjordosten, og yster den til perfeksjon. Ann-Inger og Arnold Kjoshaug har lang erfaring med Balsfjordosten, og yster den til perfeksjon.

Har vært med på å utvikle Balsfjordosten

Arnold Kjoshaug har jobbet på meieriet i Storsteinnes siden han var 17 år, og har vært med å utvikle den populære Balsfjordosten.

Det kreves et trent øye for å se akkurat når ostemassen er klar til å formes, så her er det viktig med erfaring!

Osten legges så i saltbad før den pakkes og settes til modning i 10 uker. Resultatet er en myk og smidig ost med en mild og god smak.

Alt om de syv ostefamiliene

Alt om de syv ostefamiliene

Lurer du på hva forskjell mellom blåmuggost, hvitmuggost og faste oster er? Ostene deles hovedsakelig inn i syv typer etter produksjonsmetode og ulike egenskaper. Her er alt du trenger å vite om de ulike ostetypene!

Balsfjord ystes i TINE Meieriet Storsteinnes, og ystes på lokal geitemelk. Balsfjord ystes i TINE Meieriet Storsteinnes, og ystes på lokal geitemelk.

Perfekt til hverdag og fest

Balsfjord er en mild, myk geitost og passer dermed perfekt på brødskiva til frokost. Den er også god i toast og på pizzaen.

Den er også nydelig til et ostefat. Server den gjerne med fikensyltetøy og kjeks, eller skåret i terninger og nyt den som den er.

Balsfjordost finner du i alle landets MENY-butikker.