Lerstang kylling fra Vestfold Se video

Lerstang kylling fra Vestfold

Lerstang kylling er rasen Ranger Gold som er definert som saktevoksende kylling, og det gir en helt unik smaksopplevelse.

MENY-Lauget jobber iherdig med å gjøre hele MENYs produktutvalg enda bedre. For den ambisiøse gjengen i Lauget handler det alltid om å strekke seg enda lengre for å gi kundene det aller beste.

Derfor er vi i MENY stolte over å kunne tilby saktevoksende kylling av høy kvalitet. Dette er Lerstang-kylling.

Lokal kylling fra Vestfold

Gårdsand, som leverer Lerstang-kylling, har vokst med årene og har et topp moderne anlegg på Linnestad i Re utenfor Tønsberg. 

Derfra styres alle ledd fra ruging, klekking, oppvekst, transport, slakting og foredling av Lerstang kylling. Siden alt foregår i Vestfold, er det korte transportavstander mellom rugeriet, gårdene og slakteriet.

Fokus på dyrevelferd

Alle Lerstangkyllinger starter livet på Lerstang gård før de vokser opp hos noen få utvalgte og omsorgsfulle bønder rundt i Vestfold.

Kyllingene har god plass å boltre seg på, hvor de også kan gå ut i utehager med naturlig lys og frisk luft. 

De får vokse opp i omgivelser der bonden har gjenskapt så naturlige miljø som mulig. Med tilgang på halmballer, vagler og andre miljøberikelser som flittig blir brukt, lever kyllingen et sunt og godt liv. Fjærene renser de i strøbad når de selv ønsker det.

- Dyrevelferden og håndverket er det viktigste vi driver med, forteller Aadne Søyland, sjef for Gårdsand.

Fuglene skal ha det godt og de skal trives på gårdene. Det er viktig å håndtere dem på beste måte på slakteriet når den tiden kommer. Det gjelder både ved avlivning og videre i nedskjæring og foredling.

Det går litt saktere og det koster litt mer, men kun på denne måten kan vi beholde den gode samvittigheten og oppnå den beste kvaliteten.

Saktevoksende rase

Lerstangkylling er saktevoksende kyllinger av rasen Ranger Gold. Dette er robuste og aktive kyllinger som har god helse på alle måter.

Navnet Lerstang kommer fra gården der Gårdsand-gründer og daglig leder, Aadne Søyland, vokste opp. Nå har neste generasjon overtatt og driver gården.

Du finner både hel og halv kylling, kyllingbryst, kyllingvinger og ferdigstekt salatkylling i serien. Du finner både hel og halv kylling, kyllingbryst, kyllingvinger og ferdigstekt salatkylling i serien.

Først ute med 100% soyafritt fôr

Lerstangkyllingene har fri tilgang på fôr og spiser seg mette når de ønsker det. Fôret produseres på en lokal mølle i Vestfold, er helt uten importert soya og består av en god andel grovfôr som er viktig for god tarmhelse.

Fôret er 100% naturlig og består blant annet av raps, åkerbønner, erter, hvete, rughvete, havre og bygg. Hele 90% av dette dyrkes lokalt i Vestfold!

Lerstang finner du i alle landets MENY-butikker

Lerstang-kylling kommer i mange varianter som du finner hos MENY. I flere av butikkene finner du også store og saftige ferdiggrillede Lerstangkyllinger og kyllingår i varmeskapet.

Du finner blant annet hel og halv kylling, kyllingvinger, -bryst og -lår, kyllingconfit, sous vide kyllingbryst, salatkjøtt og ferdigstekt kyllingbryst samt veldig gode kyllingpølser i serien.