Ask Gård - Jevnaker Se video

Ask Gård - Jevnaker

Liten produsent med store ambisjoner.

Ask gård ligger vakkert plassert i utkanten av Nordmarka med utsikt over Randsfjorden. Her produseres Økologisk spekemat, med norske råvarer og Italiensk inspirerte smaker. 

Kjøp spekemat fra ASK hos MENY

Lange tradisjoner

Gården nevnes allerede i år 1400 i biskop Eysteins jordebok over geistlige gods. Mye grunnet sin fantastiske utsikt og sin nærhet til skogen har gården tidligere fungert som pensjonat for velstående borgere fra hovedstaden.

Denne nærheten til naturen er kanskje også noe av grunnen til at dyrene trives så godt her. 

Dyrene går inn og ut som de vil, og spiser økologisk gress fra egne jorder. På våren åpnes grinden til sommerbeitet, slik at dyrene kan gå rett ut i landskapet opp mot Ringkollen, Nordmarka og inn i Krokskogen – et vakkert og frodig landskap som bugner av bær, urter og sopp.

Menneskene bak

ASK gård foredling ble startet i 2013 av Anne Marte og Kristoffer Evang. Savnet etter økologisk mat i butikken, samt en lidenskapelig interesse for mat var starten på ASK. 

Det hele startet i et 22 kvm stort stabbur, med råvarer fra egne økologiske sauer. Året etter flyttet produksjonen inn i et nybygd pølsemakeri på gården på 160 kvm. Dette er nå basen for ASK. Der jobber i dag 4 personer med bakgrunn fra pølsemaker og kokkeyrket. Sammen utgjør disse 4 en fantastisk kombinasjon av teknisk og smakelig kunnskap.

På Ask Gård er yrkesstolthet og kjærlighet til mat viktig, forteller Kristoffer Evang. På Ask Gård er yrkesstolthet og kjærlighet til mat viktig, forteller Kristoffer Evang.

Respekt for håndtverket

- Hos oss stoppes pølsene for hånd, og hvert enkelt kjøttstykke håndsurres og saltes individuelt. Det tar kanskje litt ekstra tid, og er kanskje ikke så effektivt, men for oss er det yrkesstolthet og kjærlighet til hva vi gjør som er viktig, forteller Kristoffer Evang.

Respekt for råvaren

I tillegg til lam fra egen gård, brukes Duroc-gris som er kjent for sin sakte-voksende og unike kjøttkvalitet. Dette kombineres med det aller beste krydderet som er å oppdrive. 

Ingen tilsetningsstoffer, kun kjøtt og urter, og tid som kanskje aller viktigste ingrediens. 

Grisene kommer fra vår faste samarbeidspartner Heinrich Jung. Bærekraft står sentralt for både Heinrich og ASK. Hos Heinrich spiser dyrene rest avlinger av gulrot og blomkål og som en av få er han stolt over å ha klart å fjerne soya i foret.

Grisene kommer fra deres faste samarbeidspartner Heinrich Jung, og er Duroc-gris, kjent for sin sakte-voksende og unike kjøttkvalitet. Grisene kommer fra deres faste samarbeidspartner Heinrich Jung, og er Duroc-gris, kjent for sin sakte-voksende og unike kjøttkvalitet.

Ren Mat

- Vi mener mat skal være det den utgir seg for å være, uten unødvendige ingredienser eller tilsetningstoffer. Vi har full kontroll på alle ledd i prosessen, fra råvare til ferdig produkt, forteller Evang.

Det koster kanskje noen kroner ekstra, men smak og kvalitet kommer alltid først. Med ønske om å produsere den beste spekematen på den beste måten. Og selvfølgelig; alt økologisk.

På Ask Gård produseres økologisk spekemat, med norske råvarer og Italiensk inspirerte smaker. På Ask Gård produseres økologisk spekemat, med norske råvarer og Italiensk inspirerte smaker.

Produktene fra Ask Gård får du i utvalgte MENY-butikker i Oslo og Akershus.